Ημιτελικά μετά από μεταμεσονύκτια μάχη! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε να κερδίσει στα τρία σετ έναν εξαιρετικό, σε γενικές γραμμές, Γιανίκ Σίνερ στο πρώτο του μεταμεσονύκτιο ματς στο Ρολάν Γκαρός!

Μπορεί να έδωσε το 100ο του ματς στην τρομερή του ιστορία στο Ρολάν Γκαρός, ωστόσο, για πρώτη φορά ο Ραφαέλ Ναδάλ έπαιξε μεταμεσονύκτιο ματς στο Παρίσι!

Μέσα στο “τρελό” 2020 είδαμε και αυτό το σενάριο για τον “ταυρομάχο” που έδωσε την πρώτη του κανονική μάχη στο φετινό Ρολάν Γκαρός κόντρα σε έναν πολύ καλό Γιανίκ Σίνερ που, όμως, δεν πήρε την ουσία και η νίκη πήγε στον Ράφα

με 3-0 σετ, 7-6(4), 6-4, 6-1.

Η νίκη αυτή δίνει στον Ράφα την 13η του παρουσία σε ημιτελικό Ρολάν Γκαρός, έχοντας μόνο νίκες σε αυτόν τον γύρο, και εκεί θα βρει απέναντι του τον απίστευτο Ντιέγο Σβάρτσμαν που κέρδισε, στο ματς του τουρνουά μέχρι στιγμής, τον Ντομινίκ Τιμ!

Ο Ράφα πέρασε για πλάκα τους πρώτους τέσσερις γύρους του Ρολάν Γκαρός, ωστόσο, κόντρα στον νεαρό Ιταλό βρήκε απέναντι του, επιτέλους, κάποιον που τον δυσκόλεψε και του έβαλε αρκετές προκλήσεις.

Ο 19χρονος τενίστας μπήκε χωρίς φόβο και πάθος στο ματς, ήταν εξαιρετικός στα δύο πρώτα σετ, χάνοντας τα εντελώς στις λεπτομέρειες και σε σημεία που φάνηκε, αλίμονο, η απειρία του.

Το μόνο τακτικό λάθος που μπορεί να του προσάψει κανείς ήταν η επιμονή του να στοχεύει διαρκώς το forehand του Ναδάλ που ήτα, ευτυχώς για τον Ισπανό, σε τρομερή κατάσταση.

Αυτό όμως δείχνει και την αυτοπεποίθηση του Σίνερ που μπήκε να κάνει το παιχνίδι του δίχως να τον νοιάζει ποιος είναι στην απέναντι πλευρά του κορτ.

Και μπορεί κάποιος να πει ότι στο πρώτο σετ ήταν στα σημεία καλύτερος του Ναδάλ.

Ήταν ο μόνος που έφτασε σε break point μέχρι του σημείου που κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ναδάλ στο οριακό 5-5, έχοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να σερβίρει για το 1-0!

Εκεί, φάνηκαν τόσο τα αντανακλαστικά πρωταθλητή του Ράφα όσο και η απειρία του Σίνερ που έκανε μερικές κακές επιλογές δεχόμενος άμεσα το break.

Στο tie break, ο απείρως πιο έμπειρος Ράφα διαχειρίστηκε καλύτερη τη διαδικασία και το πολύ σημαντικό 1-0 είχε μόλις γίνει.

Πόσοι και πόσοι τενίστες έχουν καταρρεύσει κόντρα στους Big3 σε Slam μόλις χάνουν το πρώτο σετ σε tie break αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Σίνερ.

Ο Ιταλός συνέχισε τον δικό του φρενήρη επιθετικό ρυθμό και έσπασε ξανά πρώτος το σερβίς του Ναδάλ προηγούμενος με 3-1.

Ωστόσο, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ο Σίνερ υπέστη ξανά άμεσα break back και τους δυο τους να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4.

Εκεί, ο Σίνερ προηγήθηκε με 40-15 αλλά έχασε τέσσερις σερί πόντους και το game και κάπου εκεί άρχισε να “σπάει” ψυχολογικά.

O Ράφα έκανε φυσικά το 2-0 και πλέον κάλπαζε προς την 98η νίκη του στο Παρίσι.

Στο τρίτο σετ, ο Ιταλός “λύγισε” πια και έχασε ολοκληρωτικά την πίστη του για κάτι καλό.

Ο Ναδάλ, πιο απελευθερωμένος από ποτέ, έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ και θα μπει στον ημιτελικό με μόνο στόχο την εκδίκηση κόντρα στον Σβάρτσμαν για τον ημιτελικό της Ρώμης!

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ημιτελικά μετά από μεταμεσονύκτια μάχη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα