ΕΠΙΚΟΣ Σβάρτσμαν, απέκλεισε τον Τιμ στη ΜΑΤΣΑΡΑ του τουρνουά!

Ένας ασύλληπτος Ντιέγο Σβάρτσμαν απέκλεισε ένα εκ των μεγάλων φαβορί του Ρολάν Γκαρός, τον Ντομινίκ Τιμ μετά από πέντε ώρες τρομακτικού και κτηνώδους χωμάτινου τένις!

Μόλις παρακολουθήσαμε το καλύτερο, το επικότερο, το συναρπαστικότερο ματς της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο τένις!

Ο Ντιέγο Σβάρτσμαν είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του ημι-φιναλίστ σε Grand Slam κερδίζοντας σε ένα ασύλληπτο ματς που ξεπέρασε τις πέντε ώρες τον κολλητό του Ντομινίκ Τιμ,

με 3-2 σετ, 7-6(1), 6-7(6), 5-7, 7-6(5), 6-2!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτόν τον επικό αγώνα που κρίθηκε σε ελάχιστες λεπτομέρειες ανάμεσα σε δύο αρτίστες της χωμάτινης επιφάνειας, δύο τεράστιους μαχητές και δύο εξαιρετικούς χαρακτήρες που αποτελούν παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο Σβάρτσμαν είχε πετάξει την πρώτη “βόμβα” του με τη νίκη του επί του Ραφαέλ Ναδάλ στη Ρώμη και την παρουσία του στον τελικό του Masters εκεί, και έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν αυτά τα δείγματα καθώς πια είναι στους “4” ενός Major περιμένοντας τον νικητή της αναμέτρησης Ναδάλ-Σίνερ που θα ξεκινήσει αργότερα στο πρόγραμμα της μέρας.

Από την άλλη, ο Ντομινίκ Τιμ φεύγει από το Ρολάν Γκαρός γνωρίζοντας ότι όχι μόνο δεν κατάφερε το βήμα παραπάνω αλλά έμεινε για πρώτη φορά εκτός ημιτελικών από το 2015.

Δεν θα τον δούμε να ορθώνει το ανάστημά του κόντρα στους Ναδάλ-Τζόκοβιτς μιας και ο επικός Σβάρτσμαν είχε άλλη άποψη του και του πήρε πανάξια τη θέση για τα ημιτελικά.

Όλα τα σετ, πλην του πέμπτου, ξεπέρασαν τα 60 λεπτά και ήταν απίστευτα αμφίρροπα με τρελές εναλλαγές μομέντουμ και διαρκή “κτηνώδη” ράλι ανάμεσα τους, ωστόσο, με αστείρευτες δυνάμεις συνέχιζαν την προσπάθεια τους ξανά και ξανά μέχρι να λυγίσει ένας από τους δύο.

Όπερ και έγινε στο πέμπτο σετ, με τον Τιμ να “λυγίζει” σωματικά και πνευματικά απέναντι στον βράχο Σβάρτσμαν που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τρέχει επί πέντε σερί ώρες…

Αφού οι δύο τενίστες αντάλλαξαν από ένα break στο πρώτο σετ, ο Σβάρτσμαν ήταν καταφανώς καλύτερος στο tie break του πρώτου σετ και έκανε το 1-0 σε ένα ματς που φάνηκε από την αρχή ότι θα τράβαγε πολύ μακριά.

Το γεγονός ότι ουδείς τενίστας κατάφερε να κρατήσει το μομέντουμ για πολλή ώρα έγινε ο κανόνας στο ματς μέχρι και το τέλος του τέταρτου σετ.

Ο Τιμ ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ αλλά ο Σβάρτσμαν ισοφάρισε και πάλι με τον Αυστριακό να είναι πάντως περισσότερο κυριαρχικός και με ένα δυνατό κλείσιμο μετά το 5-5, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ακολούθησε το πιο τρελό σετ του αγώνα που περιελάμβανε τέσσερα breaks εκατέρωθεν είδαμε όλα τα πιθανά σενάρια!

Τον Τιμ να προηγείται με break, τον Σβάρτσμαν να προηγείται με break, τον Αυστριακό να σερβίρει για το σετ, τον Αργεντίνο να σερβίρει για το σετ(!) και τελικά το tie break έδωσε και πάλι τη λύση!

Ο Τιμ έφτασε να προηγείται με 5-1 στη διαδικασία αλλά ο πεισματάρης και ακούραστος Σβάρτσμαν έφτασε τον Τιμ στο 6-6 πριν ο Αυστριακός, ασύλληπτα δύσκολα, κάνει το υπέρ-πολύτιμο 2-1.

Και εκεί που θα περιμέναμε ο Σβάρτσμαν να χάσει κάτι από την πίστη του να κερδίσει τον αγώνα, μόνο αυτό δεν συνέβη!

Παρά το γεγονός ότι ο Τιμ πήρε κεφάλι με 2-0 στο τέταρτο σετ, ο Αργεντίνος και πάλι επανήλθε δυναμικά και άλλαξε άρδην την κατάσταση σερβίροντας για το 2-2 στο 5-4!

Εκεί είχε τριπλό set point αλλά ένας ανεπανάληπτος Τιμ τα έσωσε όλα και ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας ξανά νέα τροπή στο ματς!

Και πάλι το tie break έδωσε τη λύση με τον Τιμ να φτάνει δύο πόντους μακριά από τη νίκη στο 5-5 αλλά ο Σβάρτσμαν παρέμεινε τρομακτικά ψύχραιμος και τελικά ισοφάρισε το ματς που ήδη βρισκόταν στις 4 ώρες και 30 λεπτά διάρκεια!

Τελικά, κάπου εκεί, ο Σβάρτσμαν επιτέλους “λύγισε” τον αντίπαλό του.

Ο Τιμ, έχοντας και το πεντάσετο κόντρα στον Γκαστόν στα πόδια του, εμφανίστηκε ηττημένος σωματικά και πνευματικά και δεν άντεξε τον ρυθμό ενός ακούραστου Σβάρτσμαν που έδινε την εντύπωση ότι είχε τα κουράγια να παίξει για πολλές ώρες ακόμα!

Τώρα, σε μια εντελώς καινούρια συνθήκη για αυτόν, που είναι ο ημιτελικός ενός Major, μάλλον θα πέσει κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ και μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί την αναμφισβήτητη εξάντληση που θα έχει από αυτόν τον κτηνώδη πραγματικά αγώνα-διαφήμιση του τένις.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post ΕΠΙΚΟΣ Σβάρτσμαν, απέκλεισε τον Τιμ στη ΜΑΤΣΑΡΑ του τουρνουά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα