Μόντε Κάρλο: Απίστευτος Στρουφ απέκλεισε τον Ρουντ (vids)

Ο προερχόμενος από τα προημιτελικά Γιαν Λέναρντ Στρουφ διατήρησε την παράδοση κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ επικρατώντας με 6-1, 7-6(6) εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του Rolex Monte Carlo Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 3η νίκη του Στρουφ σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στον Ρουντ, ενώ ήταν η 2η φορά που τον κερδίζει στο Μόντε Κάρλο μετά το 2017, ενώ παράλληλα διέκοψε το σερί του Νορβηγού που μετρούσε 9 συνεχόμενες

νίκες στο χώμα και προερχόταν από τον τίτλο στο Εστορίλ. 

STRUFF STATEMENT @Struffitennis improves to 3-0 lifetime against Ruud after a straight sets win over the reigning Roland-Garros runner-up!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/yuquAixKlK

Tennis TV (@TennisTV) April 13, 2023

Το να κλείσει το παιχνίδι δεν αποδείχθηκε εύκολο για τον Στρουφ, ο οποίος προηγήθηκε με 6-1, 5-2 (διπλό break), αλλά δεν κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη σε καμία από τις δύο φορές που πήρε τις μπάλες στα χέρια του, με τον Ρουντ να φτάνει κοντά σε ένα επικό come-back. 

Ο Γερμανός ήταν άκρως επιθετικός τελειώνοντας το παιχνίδι με 34 winners, αλλά και 33 αβίαστα λάθη, με τον Ρουντ να έχει μόλις 10 winners και 20 λάθη, ενώ ανέβηκε και 33 φορές στο φιλέ βγαίνοντας νικητής στις 20 από αυτές.

Casper outta NOWHERE @CasperRuud98 #RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/D1JAuA2fxs

Tennis TV (@TennisTV) April 13, 2023

Μετά από ένα σχεδόν τέλειο 1ο set στο οποίο ο Στρουφ παραχώρησε μόλις 7 πόντους από το service του, όσος κέρδισε στο δικό του service o Ρουντ, ο Γερμανός συνεχίσει να…σφυροκοπά με το εξαιρετικό του forehand, αλλά και με τα πετυχημένα serve & volley, φτάνοντας στο 5-2 στο 2ο set και με τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Μετά από 4 break-points, αλλά και δύο σβησμένα match-points ο Ρουντ κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του break στο παιχνίδι μειώνοντας σε 5-3, ενώ με δύσκολο hold αργότερα μείωσε ακόμα περισσότερο (5-4). 

Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι ο Στρουφ είχε την ευκαιρία να κλείσει το ματς, αλλά και πάλι ο Ρουντ, μετά από 3 break-points, έκανε και δεύτερο break ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ λίγο αργότερα κέρδισε και 5ο game στη σειρά παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 6-5. 

Μ’ ένα love game ο Στρουφ πήγε το set στο tie-break εκεί όπου μετά από ακόμα δύο match-points έφτασε στη μεγάλη νίκη παίρνοντας την πρόκριση για την 8άδα του Μόντε Κάρλο με τον 32χρονο να περιμένει το νικητή από τον ρώσικο “εμφύλιο” του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Κάρεν Χατσάνοφ. 

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Απίστευτος Στρουφ απέκλεισε τον Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα