Μόντε Κάρλο: Το «κρίσιμο σταυροδρόμι» για τον Μάρεϊ

Η clay court season άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Άντι Μάρεϊ και η συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Ο Σκωτσέζος είπε ότι η απόδοσή του απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, στην ήττα με 6-1 6-3 και με 26 αβίαστα λάθη, ήταν μία από τις χειρότερες στην καριέρα του, δημιουργώντας ερωτηματικά για την συνέχειά του στο χώμα και ακόμα παραπέρα.

Το πρόγραμμα του Μάρει στο χώμα έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 5 χρόνια. Στην ακμή του, ο Βρετανός έδειχνε άνετος στην επιφάνεια και ήταν εντυπωσιακός φτάνοντας στον τελικό του γαλλικού Όπεν το 2016 έχοντας κερδίσει

εκείνη τη χρονιά το Italian Open ενώ βρέθηκε και στον τελικό της Μαδρίτης ως κάτοχος του τίτλου από την περασμένη χρονιά.

Μετά την επέμβαση στο γοφό και τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, ο Μάρεϊ έβγαλε το χώμα από το πρόγραμμά του χωρίς να έχει πάρει μέρος σε Μόντε Κάρλο, Μαδρίτη ή Ρώμη για τέσσερα διαδοχικά χρόνια από το 2018 έως το 2021. Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε μία φορά στο γαλλικό Όπεν, χάνοντας από τον Σταν Βαβρίνκα στα 3 σετ το 2020.

Ένας από τους μεγάλους στόχους του Μάρεϊ είναι να βρεθεί στους πρώτους 32 της παγκόσμιας κατάταξης κάτι που θα του δώσει μία – θεωρητικά πάντα – ευνοϊκότερη πορεία στα Grand Slams στους πρώτους γύρους. Η βελτίωση έδειχνε εφικτή στην αρχή της σεζόν καθώς έφτασε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν και στην συνέχεια στον τελικό της Ντόχα ωστόσο οι διαδοχικές ήττες στον πρώτο γύρο σε Μαϊάμι και Μόντε Κάρλο δεν τον βοήθησαν.

Ο Μάρεϊ αναμένεται να είναι στο Νο.51 την επόμενη εβδομάδα, 295 βαθμούς πίσω από τον Φρανσίσκο Σερούντολο που κατέχει την 32η θέση. Αν αποφασίσει να αφήσει το υπόλοιπο της clay season θα χάσει μόλις 90 βαθμούς καθώς η Μαδρίτη ήταν το μοναδικό τουρνουά στο οποίο πήρε μέρος πέρυσι όμως θα χάσει την ευκαιρία να πάρει βαθμούς στα δύο Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη αλλά και στο Grand Slam του γαλλικού όπεν και η συνέχεια είναι στο γρασίδι.

Ο Βρετανός βρέθηκε στον τελικό της Στουτγκάρδης πέρυσι οπότε θα έχει 150 βαθμούς να υπερασπιστεί εκεί αλλά μπορεί να κερδίσει βαθμούς στο Queen’s καθώς απουσίασε εκεί το 2022 εξαιτίας τραυματισμού. Το ερώτημα είναι αν η παρουσία του στο Queen’s θα είναι αρκετή να τον φέρει στο Top-32 αν δεν αγωνιστεί ξανά στο χώμα.

The post Μόντε Κάρλο: Το «κρίσιμο σταυροδρόμι» για τον Μάρεϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα