Roland Garros: Λαβωμένα φαβορί

Ίσως παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο “ανοιχτά” Roland Garros των τελευταίων πολλών ετών καθώς όλα τα μεγάλα φαβορί πηγαίνουν με ισχυρές αμφιβολίες στο Παρίσι.

Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Σίνερ είναι το Top3 της παγκόσμιας κατάταξης όμως η τωρινή τους κατάσταση δεν εμπνέει καμία σιγουριά που να τους δίνει το δικαίωμα να θεωρούνται αδιαφιλονίκητα φαβορί για το τρόπαιο στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον Βασιλιά του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ καθώς και τους σταθερούς, τα

τελευταία χρόνια στο χώμα, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Στέφανο Τσιτσιπά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.

Ο Ναδάλ που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στο αγαπημένο του Grand Slam το οποίο έχει κατακτήσει 14 φορές στην καριέρα του, μπορεί τελευταία να έχει δείξει κάποια σημάδια ανάκαμψης (νίκη επί του Ντε Μινόρ στη Μαδρίτη), ωστόσο συνεχίζει να απέχει μακριά από τον καλό του, χωμάτινο, εαυτό και το πιο δύσκολο για τον 37χρονο είναι ότι πλέον όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να τον κερδίσουν, ακόμα και στην κυρίαρχη επιφάνειά του.

Μάλιστα, η κλήρωση που τον φέρνει αντιμέτωπο στον 1ο γύρο με τον πρόσφατο πρωταθλητή του Rome Masters, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, περιορίζει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες του Ράφα για κάτι καλό στο Παρίσι.

Από την άλλη, ο υπερασπιστής του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, δέχθηκε απρόσμενα τη wild card των διοργανωτών στο Geneva Open, όμως αποδείχθηκε κακή επιλογή καθώς ο Σέρβος ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στα ημιτελικά και ερέθισε περισσότερο τις αμφιβολίες γύρω από την αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται από το ξεκίνημα της χρονιάς. Για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, ο Νόλε πηγαίνει στο Παρίσι χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Όσον αφορά τους ηγέτες της νέας γενιάς, Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η προετοιμασία τους για το πιο απαιτητικό και δύσκολο Grand Slam της χρονιάς.

Ο 21χρονος Ισπανός έχει ενοχλήσεις στο δεξί του χέρι που περιορίζει πολύ ο μεγάλο του όπλο, το forehand και πηγαίνει στο Παρίσι με μόλις με ένα χωμάτινο τουρνουά στην Ευρωπαϊκή clay court season. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενοχλήσεις δεν υπάρχουν πια αλλά ο φόβος ότι θα επιστρέψουν, επηρεάζουν σημαντικά το παιχνίδι του εκρηκτικού τενίστα από τη Μούρθια.

Από την άλλη, ο Γιάνικ Σίνερ αποσύρθηκε πριν τον προημιτελικό με τον Αλιασίμ στο Madrid Open και παράκαμψε το Rome Masters, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο. Ο 22χρονος δηλώνει πανέτοιμος για το Γαλλικό Οπεν, ωστόσο η προετοιμασία του επηρεάστηκε σημαντικά και είναι ερωτηματικό το πόσο τον έχει επηρεάσει αυτός ο τραυματισμός.

Ένας ακόμη τενίστας που συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον τίτλο, είναι ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος με το που πάτησε το πόδι του στο χώμα, έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο ωστόσο τα πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του, δεν εμπνέουν σιγουριά και θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ αμφότεροι πηγαίνουν με τίτλους στο Γαλλικό Όπεν και σίγουρα μπορούν να αποδειχθούν ρυθμιστές των εξελίξεων, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσουν πολύ μακριά στη διοργάνωση.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Λαβωμένα φαβορί appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα