Βλέψεις νίκης του Πιάστρι στο Μονακό: "Θα είναι εύκολο αν στρίψω πρώτος"

Ο Όσκαρ Πιάστρι, που κάνει το καλύτερο ντεμπούτο νέου οδηγού στη Formula 1 μετά τον Λιούις Χάμιλτον το 2007 (και με την ίδια ομάδα, τη McLaren) ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός του στόχος για το σημερινό GP του Μονακό (26/05, 16:00) είναι να κερδίσει το πρώτο του GP στο σπορ - μετά τη νίκη του στον περσινό αγώνα Sprint

του Κατάρ.

Για τον Αυστραλό και τη McLaren η δεύτερη θέση που κατέκτησε για τη σειρά εκκίνησης ήταν μια έκπληξη, δεδομένου ότι η MCL38 δεν φάνηκε τόσο γρήγορη στις ελεύθερες δοκιμές. Και πλέον, δεδομένης της ιδιαιτερότητας του σιρκουί του Μονακό, ο μόνος του στόχος είναι η νίκη. Είτε μέσω της προσπέρασης στον Λεκλέρ στην εκκίνηση και στην πρώτη στροφή (St Devote), είτε έπειτα μέσω της στρατηγικής.

“Μια καλή εκκίνηση πάντα βοηθάει, και αν καταφέρεις να ανέβεις στην κορυφή τότε μπορείς να το ελέγξεις πολύ εύκολα εδώ”, είπε ο οδηγός της McLaren. “Αυτός είναι πιθανότατα ο πρώτος μας στόχος. Κι αν δεν συμβεί, τότε θα σκεφτούμε τη στρατηγική διότι όσο αισιόδοξος κι αν θέλω να είμαι οι προσπεράσεις εδώ δεν είναι εύκολες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και είναι η ευκαιρία μας για έναν καλό αγώνα”.

Μιλώντας για τις χθεσινές του δοκιμές κατάταξης, όπου έχασε την πολ ποζίσιον για 0,154'' από τον Σαρλ Λεκλέρ, ο Πιάστρι εξήγησε: “Αν έπαιρνες το δεύτερο μισό του πρώτου μου γύρου στο Q3 και το πρώτο μισό του δεύτερου γύρου μου, θα ήταν αρκετά [για την πολ ποζίσιον]. Έγιναν ένα-δύο λάθη στο τέλος, αλλά και ο Σαρλ [Λεκλέρ] ήταν εκπληκτικά γρήγορος όλο το διήμερο.

Δεν νομίζω ότι πίστευε κανείς πως θα μπορούσαμε να τον πλησιάσουμε. Είναι ωραία να εκκινείς από την πρώτη σειρά, αισθάνομαι ότι ήταν ένα καλό διήμερο από την άποψη του τρόπου που χτίσαμε τη δυναμική μας”, κατέληξε ο Αυστραλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα