Ναδάλ: “Δεν μπορώ να πω 100% ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου Roland Garros” (vid)

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα στο φετινό Roland Garros κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον 14 φορές πρωταθλητή του τουρνουά να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο στο ερώτημα αν αυτή θα είναι η τελευταία του παρουσία στο γαλλικό όπεν, αλλά να και να αναφέρεται στο μεγάλο παιχνίδι του 1ου γύρου κόντρα στον Νο4 του κόσμου. 

“Όταν δεν είσαι seeded όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι είναι τα πράγματα όταν δεν είσαι seeded παίκτης”, απάντησε ο Ναδάλ σε ερώτηση

για τις πρώτες αντιδράσεις όταν έμαθε ότι πρώτος αντίπαλος θα ειναι ο Ζβέρεφ. 

“Φυσικά στα χαρτιά δεν είναι και η καλύτερη κλήρωση. Παίζω κόντρα σε ένα από τους πιο δυνατούς αντιπάλους και την ίδια στιγμή ήρθα εδώ έχοντας κερδίσει το τελευταίο μου παιχνίδι σε ένα Masters 1000. Έτσι είναι η κλήρωση και απλά προσπαθώ να είμαι έτοιμος γι’ αυτό.”

“Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά, υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα. Αλλά προχώρησα στις προπονήσεις, χωρίς αμφιβολία βελτιώθηκα, ειδικά στο θέμα της κίνησης. Οπότε δεν νιώθω τα προβλήματα που ένιωσα στη Ρώμη, όσον αφορά το τρέξιμο. Οπότε αυτό σημαίνει πολλά για μένα.”

“Στο μυαλό μου είναι να κάνω κάτι διαφορετικό και να παίξω πολύ καλύτερα, αλλά και να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να παίξω ανταγωνιστικά. Έχω να παίξω 5 set πολύ καιρό, έχω να παίξω πολύ καιρό κόντρα σε παίκτη με τέτοιο επίπεδο. Οπότε κατλαβαινω όλες αυτές τις ερωτήσεις που μου κάνετε γιατί τις κάνω και στον εαυτό μου. Αλλά η απάντηση θα δοθεί τη Δευτέρα. Έτσι είναι. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουβέντες.”

Όσο για το αν αυτό θα είναι το τελευταίο του Roland Garros: “Είναι μεγάλη πιθανότητα να είναι το τελευταίο μου Roland Garros. Αλλά αν πρέπει να σας πω ότι θα είναι 100% το τελευταίο μου Roland Garros, λυπάμαι αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί.”

“Κατά κάποιον τρόπο δεν θέλω να κλείσω 100% την πόρτα. Πρώτον απολαμβάνω το τένις. Δεύτερον ταξιδεύω με όλη την οικογένεια. Απολαμβάνω να μοιράζομαι όλη αυτή τη διαδικασία μαζί τους.”

“Ελπίζω να είμαι σαφής. Δεν θέλω να δημιουργήσω σύγχυση, αλλά απολαμβάνω αυτό που κάνω. Συγγνώμη, αλλά συνεχίζω να νιώθω ανταγωνιστικός στις προπονήσεις. Μάλλον όχι ακόμα στους αγώνες, αλλά ναι στις προπονήσεις μπορώ να σας πω ότι μπορώ να παίξω σχεδόν κόντρα στον οποιονδήποτε, χωρίς να αισθάνομαι πολύ χειρότερα από τους άλλους, οπότε αυτό μου δίνει ελπίδα.”

The post Ναδάλ: “Δεν μπορώ να πω 100% ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μου Roland Garros” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα