Γουέστ Χαμ: Θα κερδίσει το στοίχημα με τον Λοπετέγκι; (pics)

Ο Λοπετέγκι είχε μεγάλες επιτυχίες με τη Σεβίλλη, την οδήγησε τρεις διαδοχικές χρονιές στην πρώτη τετράδα, κατακτώντας με τους Ανδαλουσιάνους το UEFA Europa League, προτού οδηγήσει τη Γουλβς από την αμφιβολία της παραμονής στην Premier League, σε μια άνετη θέση στη μέση της βαθμολογίας τη σεζόν 2022/23.

Αλλά παρόλο που η τακτική του Λοπετέγκι, μοιάζει

με αισθητική αναβάθμιση σε σχέση με το κάπως απαρχειωμένο στυλ ποδοσφαίρου του Ντέιβιντ Μόγες, αυτός ο διορισμός μπορεί να μην ικανοποιήσει τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ που θέλουν να δουν επιθετικό ποδόσφαιρο στο «London Stadium». Οι ομάδες του Βάσκου τεχνικού είναι συμπαγείς, αλλά όχι θεαματικές, βασισμένες στην κατοχή της μπάλας, αλλά σχετικά αργές στην ανάπτυξη. Ποτέ δεν θεωρήθηκε προπονητής με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να φανεί από τα παρακάτω στατιστικά.

Στατιστικά του Λοπετέγκι στη LaLiga v Στατιστικά Μόγες στη 2η θητεία του στη Γουέστ Χαμ

ΜΑΤΣΓΚΟΛΓΚΟΛ/ΜΑΤΣΛοπετέγκι1311811.38Μόγες1692481.47

Τα γκολ είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο θεαματική είναι η ομάδα σου, και παρόλο που οι οπαδοί της Γουλβς είναι ευγνώμονες για τη δουλειά που έκανε ο Λοπετέγκι, λίγοι θα χαρακτήριζαν το ποδόσφαιρο που έπαιξε η αγγλική ομάδα – τα 23 γκολ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος – ως «διασκεδαστικό».

Δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η Γουέστ Χαμ προσέλαβε έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Έχει, όμως, προσλάβει έναν έξυπνο, έμπειρο προπονητή που θα πρέπει να είναι ικανός να οδηγήσει τους Λονδρεζους στην Ευρώπη, εφόσον ενισχυθεί κατάλληλα το σχετικά «γερασμένο» και χωρίς βάθος, ρόστερ. Η ικανότητά του να ξαναχτίζει ομάδες και να καλλιεργεί τη νοοτροπία του νικητή θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Γουέστ Χαμ για να εξελιχθεί από μία ομάδα της «μεσαίας κατηγορίας» σε σοβαρή ευρωπαϊκή διεκδικήτρια.

Following today’s appointment a fifth of managers in the English Premier League are from the Basque Country, born within 50 miles of each other.

Mikel Arteta – Arsenal
Unai Emery – Aston Villa
Andoni Iraola – Bournemouth
Julen Lopetegui – West Ham

And that’s without Xabi Alonso pic.twitter.com/AN7Wz9CWOU

— Joel Rookwood (@Joelrookwood) May 23, 2024

Το λεπτομερές, μεθοδικό προπονητικό του στυλ, που επικεντρώνεται σε προπονήσεις υψηλού επιπέδου, υποδηλώνει ότι θα φέρει τόσο πειθαρχία, όσο και καινοτομίες στην ομάδα. Oι διοικούντες, θα δώσουν χρήματα στον Λοπετέγκι, για έξι έως οκτώ μεταγραφές. Πρώτο του μέλημα θα είναι η ενίσχυση της άμυνας του, δεδομένου ότι η Γουέστ Χαμ δέχθηκε 90 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ένα ρεκόρ που ο Μόγες απέδωσε στην απώλεια του Ντέκλαν Ράις.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε μετάβαση, η υπομονή θα είναι το κλειδί καθώς θα εφαρμόζει το όραμα του και θα αναδιαμορφώνει την ομάδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, ελπίζοντας να ευδοκιμήσει σε ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα του ποδοσφαίρου, όπως η Premier League.

Julen Lopetegui has held talks to make six to eight signings at West Ham.

The club are looking for a third choice goalkeeper, two central defenders, a right-back, a midfielder, a right-footed left winger and a forward.@JacobSteinberg pic.twitter.com/VNSBM0mzZv

West Ham (C)entral (@WestHam_Central) May 23, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα