Μητέρα Μεντβέντεφ: “Πουλήσαμε σπίτι για να γίνει τενίστας”

Η μητέρα του Ντανίλ Μεντβέντεφ, περιγράφει τις μεγάλες δυσκολίες στα πρώτα χρόνια της τενιστικής σταδιοδρομίας του πρόσφατου φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sport Express, η Όλγα Μεντβέντεφ μίλησε για τη δύσκολη παιδική ηλικία του γιου της και την προσπάθεια της οικογένειας να τον κάνει επαγγελματία τενίστα.

“Ήταν πολύ δύσκολα. Όλα γινόντουσαν τόσο γρήγορα. Έπρεπε να είμαστε

συνέχεια στο πλευρό του. Στο Λύκειο πήγαινε πολύ καλά και ήταν άσος στα μαθηματικά. Έκανε παράλληλα και άλλα αθλήματα, όπως κολύμπι προκειμένου να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση. Παράλληλα, πήγαινε σε ωδείο και του άρεσε πολύ η ζωγραφική και η τέχνη. Το ίδιο διάστημα μάθαινε Αγγλικά και Γαλλικά.

“Στο σχολείο δεν είχαμε πει ότι κάνει τένις, γιατί ήταν πολύ σοβαρό σχολείο. Όταν χρειαζόταν να ταξιδέψει για να παίξει σε τουρνουά, πηγαίναμε στον γιατρό και παίρναμε βεβαίωση για να δικαιολογήσουμε απουσίες. Χρειαζόταν να τα προγραμματίσουμε όλα αυτά. Όσο αυτός ήταν στο σχολείο ή στην προπόνηση, εγώ έπρεπε να κάνω χιλιάδες άλλα πράγματα, όπως να μαγειρέψω, να εξασφαλίσω τα εισιτήρια, τις βίζες, να κλείσω ξενοδοχεία κλπ.

“Ήταν μια τρελή ζωή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα. Ο πατέρας του πλήρωνε για όλα αυτά. Δεν είχαμε χορηγούς. Μόνο έναν μπαμπά που δούλευε για να πληρώνει. Στο τέλος, χρειάστηκε να πουλήσουμε ένα σπίτι για να συνεχίσει στο δρόμο του επαγγελματία τενίστα”.

Οι κόποι της οικογένειας και φυσικά του ίδιου του Ντανίλ, έπιασαν τόπο και το αποκορύφωμα ήρθε με τη συμμετοχή του 23χρονου Ρώσου στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν 2019.

“Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο γιος μας δεν είναι απλά γιος μας αλλά ένας διάσημος και ένας ήρωας” παραδέχθηκε η μητέρα του.

The post Μητέρα Μεντβέντεφ: “Πουλήσαμε σπίτι για να γίνει τενίστας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα