Μια νίκη μακριά από το Νο1 ο Μεντβέντεφ (vids)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο39) και απέχει μια νίκη από το να εξασφαλίσει την επάνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το τέλος του Miami Open.

Ο 26χρονος Ρώσος βρίσκεται στα προημιτελικά του Masters τουρνουά των ΗΠΑ και αν κερδίσει τον επόμενο αντίπαλό του, θα “κλειδώσει” την άνοδό του στην κορυφή του κόσμου, από την ερχόμενη Δευτέρα (4/4).

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-5 στο 1ο set

από τον Μπρούκσμπι, ο Μεντβέντεφ κέρδισε 10 από τα επόμενα 11 games που παίχτηκαν και με 7-5, 6-1 “καθάρισε” τον ανερχόμενο Αμερικανό, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μαϊάμι.

One win from returning to world No.1 @DaniilMedwed shows great resilience to get past Brooksby 7-5 6-1 and reach the Miami quarter-finals!#MiamiOpen pic.twitter.com/1StxDFBwyr

Tennis TV (@TennisTV) March 29, 2022

Με 41/58 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Ρώσος, που σέρβιρε οκτώ άσους και εκμεταλλευόμενος 4/4 break points, έφτασε στη straight sets πρόκριση.

Αν και ο Μπρούκσμπι είχε πολύ υψηλά επιτυχίας πίσω από το 1ο σερβίς του (72%), δεν κατάφερε να σώσει ούτε ένα break point του Μεντβέντεφ και κέρδισε μόλις… επτά πόντους σε ολόκληρο το 2ο set!

Ο Ρώσος, Νο1 του ταμπλό, κέρδισε 26 από τους 33 πόντους του 2ου set και συνολικά κέρδισε 42 από τους τελευταίους 54 πόντους του αγώνα, αφήνοντας ανήμπορο να αντιδράσει τον 21χρονο.

Τον κάτοχο του τίτλου, Χούμπερτ Χούρκατς, θα αντιμετωπίσει ο Μεντβέντεφ στα προημιτελικά. Ο Πολωνός, Νο10 τενίστας στον κόσμο, κέρδισε 7-6(3), 6-2 τον Τζορτζ Λόιντ Χάρις (Νο44) και για 2η σερί χρονιά βρίσκεται στην τελική “8άδα” του Μαϊάμι.

Covering every inch of the court? No big deal @DaniilMedwed | @MiamiOpen | #MiamiOpen pic.twitter.com/xjJoLvcK4e

ATP Tour (@atptour) March 29, 2022

MIAMI OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μια νίκη μακριά από το Νο1 ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα