Σφιόντεκ: “Ειμαι προετοιμασμένη να αντέξω την πίεση του Νο1”

Η Ίγκα Σφιόντεκ, έχοντας τον…αέρα του Νο1, συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Miami Open έχοντας φτάσει ήδη στα προημιτελικά μετά την επικράτησή της επί της Κόρι Γκοφ με 6-3, 6-1 τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Η 20χρονη Πολωνή, που έφτασε τις 14 σερί νίκες, δείχνει προετοιμασμένη για να αντέξει την πίεση του Νο1 του κόσμου, το οποίο μάλιστα συνέκρινε με την κατάκτηση του τίτλου στο Roland Garros το 2020. 

Κι

αν τότε η…άγνωστη 19χρονη Ίγκα (Νο54 του κόσμου) δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί μία τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις των ΜΜΕ, αλλά και των χορηγών, πλέον δείχνει ότι βρίσκεται ψυχολογικά στο σωστό δρόμο. 

“Υπάρχει μεγαλύτερο ενθουσιασμός, γιατί μετά τον τίτλο στο Roland Garros, μπορώ να συγκρίνω αυτές τις δύο εμπειρίες, ένιωσα μεγάλη αμφιβολία και δεν ήξερα πως πραγματικά να το διαχειριστώ.”, είπε στους δημοσιογράφους η Σφιόντεκ

“Αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι είμαι πιο προετοιμασμένη και ότι βρίσκομαι στο σωστό δρόμο. Επομένως υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός, μεγαλύτερη ικανοποίηση και θετικές σκέψεις, γιατί πραγματικά μετά το Roland Garros η κατάσταση ήταν χαοτική.”

Η 20χρονη Πολωνή πιστώνει τη δουλειά που έχει κάνει σε αυτό το κομμάτι στην αθλητική ψυχολόγο Ντάρια Αμπράμοβιτς, η οποία την έχει βοηθήσει στο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. 

“Μετά το Roland Garros αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία που θα έφερνε αυτός ο τίτλος και για τις στιγμές που θα υπάρξει τεράστια πίεση. Για μένα ήταν δύσκολο να τις αντιμετωπίσω, ωστόσο τώρα είμαι προετοιμασμένη.”

Η Σφιόντεκ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την πρώην Νο2 του κόσμου Πέτρα Κβίτοβα. 

MIAMI OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

The post Σφιόντεκ: “Ειμαι προετοιμασμένη να αντέξω την πίεση του Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα