Μετά το πρώτο σετ ήταν Νόλε! – VIDEO

22:05 7/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπόρεσε να ανακάμψει αγωνιστικά και πνευματικά από ένα κακό πρώτο σετ και να κάμψει την αντίσταση του Κάιλ Εντμουντ κλείνοντας και αυτός θέση στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά!

Χρειάστηκε τρεις ώρες σκληρής μάχης, να γυρίσει από το 0-1 σετ, να τα βάλει με το Βρετανικό κοινό αρκετές φορές και να είναι το “θύμα” μίας από τις πιο “γελοίες” διαιτητικές αποφάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!

Δεν είναι και λίγα αυτά που πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για

να προκριθεί στον τέταρτο γύρο του Wimbledon, ωστόσο, αν εξαιρέσουμε ένα κακό τακτικά πρώτο σετ, ο Σέρβος τενίστας αρίστευσε στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα και θα είναι κανονικά, μαζί με τους Φέντερερ και Ναδάλ στο τελευταίο κομμάτι της σπουδαίας διοργάνωσης!

4-6, 6-3, 6-2, 6-4 το τελικό σκορ για τον κάτοχο 12 Grand Slam τίτλων που θα πρέπει να είναι γενικά απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του την πρώτη εβδομάδα στο τουρνουά.

Και αν οι δύο πρώτοι γύροι ήταν…παιχνιδάκι, δεν ισχύει το ίδιο και για τον τρίτο κόντρα στον γηπεδούχο Κάιλ Εντμουντ λόγω και της ποιότητας του αντιπάλου αλλά και της πάντα ειδικής συνθήκης να παίζεις εκτός έδρας στο Wimbledon!

Φυσικά, ο Νόλε είναι “ψημένος” από αυτές τις καταστάσεις και έστω και αν σε αρκετές περιπτώσεις “τσίμπησε” από τις αντιδράσεις του κοινού και είχε και ο ίδιος μια μάλλον απρεπή συμπεριφορά, μπόρεσε πνευματικά και αγωνιστικά να είναι προσηλωμένος στο στόχο και να πάρει μια δύσκολη νίκη.

Μία νίκη που ήρθε με ανατροπή μιας και ο 31χρονος Σέρβος μπήκε με λάθος νοοτροπία στο πρώτο σετ και το πλήρωσε.

Περισσότερο περίμενε τον Εντμουντ να κάνει λάθη παρά ο ίδιος να ελέγξει τα ράλι και, για κακή του τύχη, ο Βρετανός μπήκε πολύ καλά στο ματς και τον τιμώρησε!

Με το μεγάλο του όπλο, το πανίσχυρο forehand αλλά και βρίσκοντας μεγάλα πρώτα σερβίς όποτε το χρειάστηκε, ο 22χρονος Βρετανός πήρε το πρώτο σετ και έβαλε από νωρίς “φωτιά” στο ματς βάζοντας φυσικά και την εξέδρα στην εξίσωση του αγώνα!

Ο Νόλε ήταν πολύ εκνευρισμένος στο τέλος του πρώτου κυρίως με τον εαυτό του και το πώς διαχειρίστηκε τακτικά τον αγώνα και μπήκε με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο δεύτερο.

Πολύ περισσότερο επιθετικός, με σαφή διάθεση να πάρει περισσότερα ρίσκα και επιστρέφοντας τρομερά, ο Σέρβος πολιορκούσε πλέον διαρκώς το σερβίς του Εντμουντ που με νύχια και δόντια κράταγε το σερβίς του μέχρι και το 3-4.

Εκεί, στο ένατό του(!) break point, ο Τζόκερ επιτέλους να κάνει το σπάσιμο σερβίς που άλλαξε εντελώς το μομέντουμ του αγώνα και φυσικά ανταμείφθηκε για την αλλαγή στρατηγικής που έκανε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Από την άλλη, ο Εντμουντ δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στη δική του στρατηγική, άρχισε να κάνει με πολλή μεγαλύτερη συχνότητα αβίαστα λάθη (επέστρεφε και ο Νόλε σχεδόν τα…πάντα) και το τρίτο σετ ήταν μια μονόπλευρη υπόθεση που την πήρε σχετικά άνετα το φαβορί του ματς!

Ο Βρετανός πάντως ανασυγκροτήθηκε στο τέταρτο σετ.

Αρχισε να θυμίζει περισσότερο τον τενίστα που έκανε τρομερά πράγματα στο πρώτο σετ, ωστόσο, ο Νόλε δεν χάριζε τίποτα, ειδικά στο σερβίς του που το υπερασπιζόταν ως κόρη οφθαλμού!

Στο 3-3 είδαμε μία από τις χειρότερες διαιτητικές αποφάσεις των τελευταίων ετών που στέρησε από τον Νόλε το break μιας και σε ένα βολέ του η μπάλα έσκασε καθαρά δύο φορές πριν την προλάβει ο Εντμουντ!

Τελικά, ο Βρετανός πήρε τον πόντο παρά το γεγονός ότι και το πέρασμά του ήταν άουτ όπως έδειξε το hawkeye με τον Νόλε όμως να μην παίρνει challenge!

Τελικά, ο Σέρβος έχασε το game αλλά αυτό, ίσως σαν θεία δίκη, έμελλε να είναι το τελευταίο game που θα κέρδιζε ο Εντμουντ στο ματς μιας και ο Νόλε ανασυγκροτήθηκε σε χρόνο dt και το παλιό του πάθος για τη νίκη, έκλεισε τον αγώνα 10 λεπτά αργότερα!

Μία μεγάλη νίκη ψυχολογίας για τον Νόλε που…γουστάρει να βρίσκεται σε καταστάσεις μόνος μου και όλοι σας αλλά οι αντιδράσεις πολλές φορές προς το κοινό ή τα ball boys είναι μία από τις αιτίες που δεν είναι σε καμία περίπτωση αγαπητός όπως οι Φέντερερ και Ναδάλ…

Επόμενος αντίπαλός του ένας άλλος νεαρός τενίστας, ο Κάρεν Κατσάνοφ που προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των τενιστών που έχουν επιστρέψει στη φετινή διοργάνωση από το 0-2 σετ!

Θύμα του ο Φράνσις Τιάφο που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το μεγάλο προβάδισμα που “εχτισε” στην αρχή του ματς!

Σάββατο, 7/7: 3ος γύρος Wimbledon

Gulbis (Latvia) beat A.Zverev (Germany) 7-6(2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0
Raonic (Canada) beat Novak (Austria) 7-6(5) 4-6 7-5 6-2
Del Potro (Argentina) beat Paire (France) 6-4 7-6(4) 6-3
Nadal (Spain) beat De Minaur (Australia) 6-1 6-2 6-4
Simon (France) beat Ebden (Australia) 6-1 6-7(3) 6-3 7-6(2)
Vesely (Czech Republic) beat Fognini (Italy) 7-6(4) 3-6 6-3 6-2
Khachanov (Russia) beat Tiafoe (USA) 4-6, 4-6, 7-6(3), 6-2, 6-1
Djokovic (Serbia) beat Edmund (Great Britain) 3-6 6-3 6-2 6-4

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Μετά το πρώτο σετ ήταν Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα