Αποκλείστηκε και η Χάλεπ! – VIDEO

17:32 7/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Νο1 τενίστρια στον κόσμο και του ταμπλό του Wimbledon, Σιμόνα Χάλεπ, αποκλείστηκε από μια ανεπανάληπτη Σου-Γουέι Σίεχ συνεχίζοντας το κρεσέντο αποχωρήσεων των δυνατών ονομάτων του γυναικείου ταμπλό!

Πάει και η Χάλεπ!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται φέτος στο γυναικείο ταμπλό του Wimbledon καθώς στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά θα συνεχίσει μόλις μία τενίστρια που βρισκόταν στις πρώτες 10 θέσεις του ταμπλό,

η Καρολίνα Πλίσκοβα!

Ολες οι υπόλοιπες υπέστησαν οδυνηρές πρόωρες ήττες με την τελευταία που μπήκε σε αυτό το ανεπιθύμητο club να είναι η πρόσφατη πρωταθλήτρια στο Ρολάν Γκαρός και Νο1 τενίστρια στον κόσμο, Σιμόνα Χάλεπ!

Η Ρουμάνα, αν και προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο σετ και είχε και match point κόντρα σε μια απίστευτα Σου-Γουέι Σίεχ, έχασε πέντε games στη σειρά από την τενίστρια από την Ταϊπέι και υπέστη έναν οδυνηρό αποκλεισμό με 3-6, 6-4, 7-5 που την προσγειώνει απότομα μετά τον θρίαμβο στο Παρίσι!

Ολο το credit πάντως πρέπει να πάει στη 32χρονη τενίστρια από την Ταϊπει που ήταν ένα πραγματικό αμυντικό “τείχος” επιστρέφοντας κυριολεκτικά τα πάντα από τις “άγριες” επιθέσεις της Χάλεπ ακόμα και “βαθιά” στο τρίτο σετ όταν και ήταν εμφανώς εξαντλημένη και χρειάστηκε να επιστρέψει από την πολύ δύσκολη θέση του 2-5!

Και όλα αυτά ενώ ήδη έκανε ανατροπή από το 0-1 σετ για να στείλει τον αγώνα σε νικητήριο σετ με το “εκκεντρικό” στιλ των double-handed χτυπημάτων και από τις δύο πλευρές που όμως τις έδινε τη δυνατότητα να βγάζει ασύλληπτες άμυνες!

Και όλα αυτά ενώ κράτησε μια “ολύμπια” ψυχραιμία” στο τέλος του ματς για να προβάλλει αντίσταση στις ανελέητες επιθέσεις της Ρουμάνας που όμως δεν ήταν αρκετές για να της δώσουν την τελική νίκη η οποία και πήγε στην πλευρά του outsider!

Αυτό ματς οδηγεί σε μια δεύτερη εβδομάδα στο γυναικείο ταμπλό με μόνη παρουσία από το Τοπ10, αυτήν της Καρολίνα Πλίσκοβα και όπως καταλαβαίνετε, τα όποια προγνωστικά έχουν πάει περίπατο!

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που πλέον θεωρούν σαν πρώτο φαβορί τη…Σερίνα Γουίλιαμς η οποία έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με τόσες πολλές πρόωρες αποχωρήσεις, να φθάσει ψηλά και γιατί όχι μέχρι τον τίτλο που θα σημάνει το 24ο Grand Slam της καριέρας και πρώτο σαν μαμά!

Σε κάθε περίπτωση, η ήττα της Χάλεπ, όσο καλά και αν έπαιξε η Σίεχ, ήταν ένα “πλήγμα” στην αυτοπεποίθηση της Ρουμάνς που σίγουρα θα επιθυμούσε να φθάσει τουλάχιστον στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης, ωστόσο, αυτή η έκδοση του Wimbledon φαίνεται να έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα των εκπλήξεων!

Η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα κάνει μακράν το καλύτερό της Slam εδώ και καιρό φθάνοντας για πρώτη φορά μετά το Wimbledon του 2016 σε τέταρτο γύρο Major με την πολύ πειστική νίκης επί της Ελίζ Μέρτενς με 6-2, 6-2.

Το κάζο του αποκλεισμού από τον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ενώ υπερασπιζόταν τον τίτλο, φαίνεται να έχει “ξυπνήσει” την Γέλενα Οσταπένκο που φθάνει για πρώτη φορά στον τέταρτο γύρο του Wimbledon νικώντας εύκολα την τενίστρια που απέκλεισε τη Μαρία Σαράποβα, Βιτάλια Ντιατσένκο.

Ενα από τα φαβορί πλέον της διοργάνωσης, αν υπάρχουν βέβαια τέτοια πλέον(!) θα πρέπει να θεωρείται και η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, Αντζελίκ Κέρμπερ που προκρίθηκε και αυτή στη δεύτερη εβδομάδα εξουδετερώντας άψογα την επιθετικότητα της Ναόμι Οσάκα!

Σάββατο, 7/7: 3ος γύρος Wimbledon

Sieh (Taipei) beat Halep (Romania) 3-6 6-4 7-5
Cibulkova (Slovakia) beat Mertens (Belgium) 6-2 6-2
Bencic (Switzerland) beat Suarez-Navarro (Spain) 6-1 7-6(3)
Ostapenko (Latvia) beat Diatchenko (Russia) 6-0 6-4
Kasatkina (Russia) beat Barty (Australia) 7-5 6-3
Van Uytvanck (Belgium) beat Kontaveit (Estonia) 6-2 6-3
Kerber (Germany) beat Osaka (Japan) 6-2 6-4
Sashnovich (Belarus) beat Gavrilova (Australia) 6-3 6-1

Wimbledon Ladies’ Draw | OOP | Scores

Κώστας Αϊτάκης

The post Αποκλείστηκε και η Χάλεπ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα