Μεντβέντεφ: “Μ’αρέσει να αντιμετωπίζω τους Big Three”

Πέρυσι, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Finals, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τρεις ήττες στη φάση των ομίλων. Ήταν ένα απογοητευτικό τουρνουά για τον κορυφαίο τενίστα του 2ου εξαμήνου του 2019.

Φέτος, μπορεί η χρονιά να μην εξελίχθηκε καλά για τον 24χρονο Ρώσο, ωστόσο έχει βρει τη φόρμα του στα τελευταία τουρνουά και ετοιμάζεται για ένα εντυπωσιακό finish στο 2020.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, προερχόμενος από την κατάκτηση του τίτλου στο Paris

Masters πριν μερικές ημέρες, κέρδισε και τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στην τελευταία αγωνιστική του round robin της φετινής διοργάνωσης, ολοκληρώνοντας αήττητος τις υποχρεώσεις του στον όμιλο Tokyo 1970, έχοντας κερδίσει και τους Ζβέρεφ, Τζόκοβιτς.

Πλέον, ο πανίσχυρος Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο 2ο ημιτελικό του Σαββάτου (22:00GR), με στόχο την πρώτη του νίκη κόντρα στον Θρυλικό Ισπανό από τη ρακέτα του οποίου έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμες συναντήσεις.

“Μου αρέσει να παίζω με τους Big Three. Όταν ήμουν μικρός και ξεκίνησα να βλέπω τένις, παρακολουθούσα κυρίως τα Grand Slams. Ο Ρότζερ ήταν ήδη εκεί και κέρδιζε σχεδόν τα πάντα. Μετά ήρθε ο Ράφα για να αφήσει το σημάδι του και λίγο αργότερα ο Νόβακ που προσπάθησε να μπει σφήνα. Οπότε, είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίζω αυτούς τους αντιπάλους. Ανυπομονώ για το ματς με τον Ράφα και νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νομίζω και ο Ράφα το ίδιο” δήλωσε ο Μεντβέντεφ, μετά την εύκολη επικράτηση επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν το βράδυ της Παρασκευής.

Πέρυσι, ο Ναδάλ κέρδισε τον Μεντβέντεφ στη φάση των ομίλων του ATP Finals, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή με 6-7(3), 6-4, 7-6(4) ενώ είχε προηγηθεί και η φοβερή νίκη στον τελικό του US Open με 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Ο Μεντβέντεφ θέλει να ξεχάσει αυτά τα παιχνίδια και πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στον ημιτελικό της O2 Arena.

“Είναι ένα καινούργιο παιχνίδι. Έχει περάσει κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση. Αν και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ράφα, όλοι αλλάζουν. Είμαι βέβαιος ότι έχει αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του όπως έχω κάνει κι εγώ. Είναι ένα νέο και διαφορετικό ματς τώρα. Διασκεδάζω με τη στιγμή και ελπίζω να συνεχίσω έτσι μέχρι την Κυριακή. Ας πούμε μέχρι τη Δευτέρα…”

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Μεντβέντεφ: “Μ’αρέσει να αντιμετωπίζω τους Big Three” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα