Μάρεϊ: “Ο Νόβακ είναι απίστευτος με τις γλώσσες”

Ο πρώην Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρεϊ επαίνεσε πρόσφατα τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τις απίστευτες γνώσεις που κατέχει σε μεγάλο αριθμό γλωσσών. Ο Σέρβος μπορεί να μιλήσει 11 γλώσσες και σύμφωνα με τον Μάρεϊ οι γλωσσικές του δεξιότητες μπορούν να ανταγωνιστούν μέχρι και την ικανότητά του στο τένις.

Κατά την διάρκεια ενός Twitch stream με τον Γκάελ Μονφίς, ο Βρετανός κλήθηκε να επιλέξει για το ποιος έχει καλύτερη βρετανική προφορά ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο δύο φορές πρωταθλητής Wimbledon

δεν δίστασε να κατονομάσει τον Νόλε ως την επιλογή του.

Who has the better accent: @DjokerNole or @StefTsitsipas? @andy_murray | @Gael_Monfils | #MuzzMonfATP | #NittoATPFinals pic.twitter.com/6DsM3Cj7Hi

ATP Tour (@atptour) November 17, 2020

“Νομίζω ότι ο Νόβακ έχει καλύτερη αγγλική προφορά από τον Τσιτσιπά. Είναι απίστευτος με τις γλώσσες, απάντησε ο Μάρεϊ”.

Στη συνέχεια, ο Μονφίς ανέφερε ότι ο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να μιλήσει άπταιστα πολλές γλώσσες, όπως τα Σερβικά, τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, τα Αραβικά και τα Ιταλικά.

“Νομίζω ότι το λεξιλόγιό του και οι γνώσεις του πάνω σε τόσες γλώσσες είναι πιο εντυπωσιακές και από ό, τι κάνει στο γήπεδο,” συμπλήρωσε ο Μάρεϊ.

Για την ιστορία, ο Τζόκοβιτς γνωρίζει επίσης Κινέζικα, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Πορτογαλικά και Ιαπωνικά.

Για έναν μέσο άνθρωπο, το να μιλάει τη μητρική του γλώσσα και τη γλώσσα εργασίας του είναι παραπάνω από αρκετό. Ωστόσο ο Νόβακ θεωρεί ότι η επικοινωνία στην ίδια γλώσσα προσθέτει μια διαφορετική πινελιά στη συζήτηση. Αυτό παρακίνησε τον Σέρβο όχι μόνο να μάθει τη βασική γραμματική μιας ξένης γλώσσας, αλλά και να αποκτήσει σφαιρικές γνώσεις πάνω σε αυτή.

Γιάννης Μαύρος

The post Μάρεϊ: “Ο Νόβακ είναι απίστευτος με τις γλώσσες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα