Τίμ: “Θα δώσω το 100% του εαυτού μου το Σάββατο”

To Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, Ντομινίκ Τίμ δεν κατάφερε να φτάσει τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο London 2020, διότι ο Αντρέι Ρούμπλεφ με ολοκληρωτικό τένις τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο Nitto ATP Finals. Τώρα ο φιναλίστ του περασμένου έτους, ελπίζει να επανέλθει στην “καταπληκτική ένταση”, που διέθετε στις πρώτες δύο του αναμετρήσεις, πριν τα ημιτελικά.

Ο αγώνας τους, αν και χαρακτηρίστηκε αδιάφορος από πολλούς, για τους ίδιους είχε ιδιαίτερη

σημασία. Ο Τίμ έψαχνε την 300η νίκη της καριέρας του, ενώ ο Ρούμπλεφ επιθυμούσε να κλείσει την εκπληκτική φετινή του πορεία σε υψηλό επίπεδο, μετά τις δύο ήττες του στον όμιλο.

Ο Ρώσος ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και πραγματοποιώντας δύο μπρέικ στην αρχή του πρώτου σετ, δημιούργησε ισχυρό προβάδισμα (4-0 games). Κατέκτησε έτσι σχετικά εύκολα το σετ με 6-2. Στο δεύτερο σετ η εξέλιξη ήταν διαφορετική ο Τίμ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και ο Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης, δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του. Ο αγώνας κρίθηκε στο 11ο game του 2ου σετ, όπου ο 23χρονος τενίστας έσπασε ακόμη μια φορά το σέρβις του αντιπάλου του και έκανε το (6-5). Στην συνέχεια διαχειρίστηκε εξαιρετικά το δικό του σέρβις γκέιμ και πήρε την πολυπόθητη νίκη, με (6-2, 7-5).

“Ήταν δύσκολο να διατηρήσω αυτή την καταπληκτική ένταση που είχα στα δύο πρώτα παιχνίδια,” ανέφερε ο Τίμ στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα. “Προφανώς ήθελα να κερδίσω τον αγώνα, ωστόσο οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν αρκετά μεγάλοι και δύσκολοι… Κάθε φορά που δεν δίνεις το 110 τοις εκατό σε αυτό το τουρνουά, δεν έχεις καμία πιθανότητα ενάντια σε οποιονδήποτε παίκτη”, σημείωσε το Αυστριακός.

Ο Τίμ εξασφάλισε την πρόκριση του στα ημιτελικά την Τρίτη. Αφού νίκησε τον υπερασπιστή του τίτλου Στέφανο Τσιτσιπά σε τρία σετ, επικράτησε και του Ράφαελ Ναδάλ με 2-0 σετ, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, που οδηγήθηκε δύο φορές σε tie-break. Ωστόσο, ο Ντομινίκ για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν τα κατάφερε στον τελευταίο αγώνα του ομίλου. Το 2019, έχοντας επίσης ρεκόρ 2-0, ηττήθηκε από τον Ματέο Μπερετίνι.

“Ειδικά μετά τις δύο δύσκολες αναμετρήσεις εναντίον του Στέφανου και του Ράφα, ίσως δεν ήμουν σε θέση να δώσω το 110 τοις εκατό και τότε είναι αδύνατο να κερδίσεις οποιονδήποτε παίκτη”, συμπλήρωσε.

“Υπήρχε τεράστιο κίνητρο, 200 πόντοι (στο FedEx ATP Rankings). Αλλά πρέπει επίσης να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο αυτό το τουρνουά. Είμαστε οι οκτώ καλύτεροι παίκτες στον κόσμο”.

Ο 27χρονος τενίστας στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals, θα έρθει αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που κέρδισε στον “τελικό” του Tokyo 1970 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

“Τόσο ο Τζόκοβιτς, όσο και ο Ζβέρεφ είναι σπουδαίοι, και οι δύο έχουν κατακτήσει το τρόπαιο του τουρνουά (ΑΤΡ Finals). Στόχος μου είναι να παίξω με μεγάλη ένταση να προσπαθήσω να δώσω το 100 τοις εκατό του εαυτού μου αύριο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μου.”

Γιάννης Μαύρος

The post Τίμ: “Θα δώσω το 100% του εαυτού μου το Σάββατο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα