Με το δεξί ο Πέτρος Τσιτσιπάς στην Ιταλία

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νίκη την πορεία του, στην προκριματική φάση του Challenger στο Φορλί της Ιταλίας επικρατώντας του Ιταλού Κάρλο Αλμπέρτο Κανιάτο με 6-2, 6-7(1), 6-2 μετά από περίπου 2 ώρες.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 άσους (9 διπλά λάθη), έχοντας 74% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς, αλλά και 55% στο 2ο.

Μετά από δύο μεγάλα hold (ένα από τον καθένα) από 0/40 (2-2), ο Τσιτσιπάς έφτασε στο πρώτο break της συνάντησης παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, ενώ με δύο ακόμη κερδισμένα games

έκλεισε το set κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο ο Κανιάτο κατάφερε να βρει break στο 5ο game (3-2), όμως ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω σχετικά γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας πήρε τον πρώτο πόντο (1/0) για να ακολουθήσουν όμως 7 συνεχόμενοι από τον Κανιάτο, ο οποίος με το 7/1 κατάφερε να πάει το παιχνίδι στο diceder set.

Το γρήγορο break του Τσιτσιπά (1-0), αλλά κι ένα ακόμη στη συνέχεια (4-1) έκριναν το set, αλλά κι την πρόκριση με τον 21χρονο να φτάνει στη νίκη μετά από 3 match-points. 

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 26χρονο Ιταλό και Νο660 στον κόσμο, Ντανιέλε Καπέκι. Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στα διπλά μαζί με τον Πέτρο Περβολαράκη, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο κυρίως ταμπλό με τον αντίπαλό του να προκύπτει από τα προκριματικά..

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Με το δεξί ο Πέτρος Τσιτσιπάς στην Ιταλία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα