Davis Cup Finals: Ένα βήμα από τον τίτλο η Ρωσία

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Davis Cup, συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Η Ρωσία κέρδισε 2-1 τη Γερμανία, “καθαρίζοντας” την πρόκριση από τα δυο ties του μονού και απέχει πλέον μια νίκη από το τρόπαιο της Μαδρίτης.

Με τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ στην σύνθεσή της, δεν θα μπορούσε να μην είναι τρομακτική η Ρωσία, στα παιχνίδια του μονού. Και

το απόγευμα του Σαββάτου, το απέδειξε ξανά.

Πρώτα ο Νο5 τενίστας του κόσμου, Ρούμπλεφ, μπήκε στο court για να αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Κόεπφερ (Νο54) και αφού έχασε μόλις… τέσσερα games, κερδίζοντας τα έξι τελευταία του αγώνα, επικράτησε με 6-4, 6-0, δίνοντας προβάδισμα στη χώρα του.

Rublev taking Koepfer on a quick tour of Madrid @AndreyRublev97 | #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/dbWHKP9Lo0

— Davis Cup (@DavisCup) December 4, 2021

Μόλις 50 λεπτά χρειάστηκε ο Ρώσος για να κάνει το 1-0, “ισοπεδώνοντας” τον Κόεπφερ, ο οποίος μετρούσε 1-1 στο τουρνουά.

Λίγες στιγμές αργότερα, Μεντβέντεφ, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ολοκλήρωσε τη δουλειά για τη Ρωσία, κερδίζοντας τον φορμαρισμένο Γιάν Λέναρντ Στρουφ (Νο51), με 6-4, 6-4, μέσα σε μόλις 76 λεπτά αγώνα.

When in Madrid…

‘Calmaaa’ @DaniilMedwed | #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/GHhASMqLOY

— Davis Cup (@DavisCup) December 4, 2021

Το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν οι Ρώσοι και την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας στον μεγάλο τελικό του θεσμού, την Κροατία. Να τελειώσουν τον τίτλο από τα μονά θα επιχειρήσουν οι δυο κορυφαίοι τενίστες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση, δίνοντας τον τίτλο στη χώρα τους.

Για την ιστορία, στο διπλό της Ρωσίας με τη Γερμανία, επικράτησαν οι Τιμ Πουτς και Κέβιν Κράβιτς, με 4-6, 6-3, 6-4, επί των Κάρεν Χατσάνοφ και Άσλαν Καράτσεφ.

DAVIS CUP FINALS DRAW | SCHEDULE | TEAMS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Davis Cup Finals: Ένα βήμα από τον τίτλο η Ρωσία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα