Κουρασμένος ο Μπασιλασβίλι

Ένας εντελώς διαφορετικός Νικολόζ Μπασιλασβίλι σε σχέση με τον τενίστα που κατακτούσε το Αμβούργο πριν από μερικές μέρες εμφανίστηκε στο Κίτζμπουελ με τον Γεωργιανό να ηττάται εύκολα από τον Λάζλο Ντιέρε.

Μία μεγάλη επιτυχία πολλές φορές ακολουθείται από ανώμαλη προσγείωση…

Αυτό έπαθε ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι που προερχόταν από την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του που περιελάμβανε τον τίτλο στο Αμβούργο και άνοδο στο Νο35 του κόσμου, όμως, ίσως να ήταν καλύτερα να μην κατέβαινε στο Κίτζμπουελ.

Και αυτό γιατί ήταν εμφανώς εξαντλημένος και “σκιά” του

παίκτη που έπαιξε φοβερό τένις στη Γερμανία και ηττήθηκε εύκολα από τον επίσης φορμαρισμένο Λάζλο Ντιέρε με 6-3, 6-3.

Σε πολύ κακή μέρα ο Γεωργιανός έκανε πολλά αβίαστα λάθη, απόρροια αργού footwork λόγω της αναμφισβήτητης κούρασης αλλά και πνευματικού “αδειάσματος” που συχνά ακολουθεί μετά από μια επιτυχία ενός παίκτη που δεν είναι συνηθισμένος σε τίτλους.

Σε κάθε περίπτωση, ο επίσης εξαιρετικός αυτή την περίοδο Ντιέρε πήρε τη νίκη που τον στέλνει στον δεύτερο γύρο του Αυστριακού Όπεν κόντρα στον Τάρο Ντάνιελ!

Και ο Ιάπωνας βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και το απέδειξε με τη νίκη του με 7-6(3), 6-1 επί του Γιαν-Λέναρντ Στρουφ που συμπλήρωσε δύο εβδομάδες χωρίς νίκη.

Άλλος ένας τενίστας που έπαιξε πολύ καλά στο Αμβούργο αλλά καταποντίστηκε στο Κίτζμπουελ ήταν ο ημι-φιναλίστ στη Γερμανία, Γιόζεφ Κόβαλικ που ηττήθηκε εύκολα από τον Ράντου Αλμποτ με 6-1, 6-3.

Σε μια κλασική χωμάτινη μονομαχία δύο σπεσιαλιστών του είδους, ο Νίκολας Γιάρι κέρδισε στα σημεία τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένια με 7-6(3), 6-7(5), 6-4 και τώρα περιμένει τον Βερντάσκο στον δεύτερο γύρο!

Τρίτη, 31/7: 1ος γύρος Kitzbuel Open

Jarry (Chile) beat Baena (Spain) 7-6(3) 6-7(5) 6-4
Albot (Moldavia) beat Kovalik (Slovakia) 6-1 6-3
Daniel (Japan) beat Struff (Germany) 7-6(3) 6-1
Djere (Serbia) beat Basilashvili (Georgia) 6-3 6-3
Marterer (Germany) beat Zopp (Estonia) 6-4 3-6 6-3

KITZBUEL OPEN DRAW | OOP (-1H) | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Κουρασμένος ο Μπασιλασβίλι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα