Κορίτσαροι!

Το έκανε η Ελλάδα! Την πρόκρισή της στο πρώτο Group της Ευρω-Αφρικανικής ζώνης στο Fed Cup πέτυχε η εθνική μας ομάδα με το δίδυμο των Σάκκαρη-Γραμματικοπούλου να κερδίζει τον συγκλονιστικό τελειωτικό αγώνα διπλού κόντρα στο Λουξεμβούργο! Μπράβο ΕΛΛΑΔΑ!

Μαχήτριες, ψυχάρες, νικήτριες!

Τρεις ανατροπές σε μία μέρα πέτυχαν τα κορίτσια του Τάσου Μπαβέλα για να χαρίσουν στην Ελλάδα

τον προβιβασμό της στο πρώτο Group της Ευρω-Αφρικανικής ζώνης μετά από ένα χορταστικό τετραήμερο τένις στο Τατόι!

Στην αρχή έμειναν πίσω στη σειρά με το Λουξεμβούργο με 0-1 καθώς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Ελεονόρα Μολινάρο όμως η Μαρία Σάκκαρη ισοφάρισε και στον τελικό αγώνα διπλού, τα κορίτσια μας επέστρεψαν από σετ πίσω και break πίσω στο τρίτο σετ για να πετύχουν μια τεράστια και ιστορική νίκη-πρόκριση!

Φοβερές στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν να γυρίσουν από μια πολύ δύσκολη κατάσταση για να επικρατήσουν των Μινέλα-Μολινάρο με 3-6, 6-2, 6-4 μέσα σε πανδαιμόνιο από το κοινό που γέμισε τις εγκαταστάσεις στο Τατόι για την Ελλάδα!

Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες τενίστριες έμειναν με σετ και break πίσω από τις Λουξεμβουργιανές αλλά βρίσκοντας το κουράγιο, κατάφεραν να πετύχουν μια ολική ανατροπή και να γυρίσουν τούμπα το ματς που έκρινε τα πάντα!

Στο πρώτο σετ, τα κορίτσια μας μπήκαν μέτρια, έμειναν πίσω με 1-3 αλλά βρήκαν ρυθμό στη συνέχεια.

Ειδικά, η Βαλεντίνη ήταν φανερά επηρεασμένη ακόμα από την ήττα της στα μονά και άργησε να βρει τα πατήματά της, μόλις το έκανε όμως, εξελίχθηκε σε x factor του αγώνα!

Το 1-3 έγινε 3-3 και είχαμε break point ευκαιρίες για το προβάδισμα, ωστόσο, αυτό δεν έγινε και αποδείχτηκε το σημείο της μίνι κατάρρευσης της ομάδας μας.

Το Λουξεμβούργο με τις Μινέλα-Μολινάρο βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με σετ και 2-0 και τα πράγματα φάνηκαν να στενεύουν επικίνδυνα.

Ωστόσο, με προστάρισσα τη Σάκκαρη και άξια υποστηρίκτρια την Γραμματικοπούλου, τα κορίτσια έφεραν τούμπα το δεύτερο σετ και με φοβερό ΤΕΝΙΣ πήραν έξι σερί games ισοφαρίζοντας τον αγώνα και ξεσηκώνοντας στο πόδι το κοινό στο Τατόι!

Φάνηκε να δένουν πολύ σαν δίδυμο και η μία ενθάρρυνε την άλλη δείχνοντας τρομερό ομαδικό πνεύμα που είναι άλλωστε ο καλύτερος οδηγός επιτυχίας!

Οι Λουξεμβουργιανές φάνηκε να τα έχουν χαμένα, ωστόσο, στο τρίτο σετ ξαναμπήκαν στο ρυθμό του ματς και μάλιστα προηγήθηκαν με break στο 4-3.

Εντούτοις, ούτε τότε υπέκυψαν οι κοπέλες μας!

Με τρία τελευταία games γεμάτα ψυχή και αυτοπεποίθηση και το κοινό φυσικά να στηρίζει σε κόσμια επίπεδα, η Ελλάδα έκανε το ντεμαράζ, τελείωσε το ματς και προκρίθηκε στο πρώτο Group της Ευρω-Αφρικανικής ζώνης!

Συγκινημένες οι κοπέλες μας, έβαλαν τα δάκρυα με τη λήξη του αγώνα και ευχαρίστησαν το κοινό για τη βοήθεια που τους έδωσε όλες αυτές τις μέρες στο Τατόι!

Σε μια καθ’όλα άρτια διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο: ο κόσμος χόρτασε τένις και την πρόκριση της χώρας μας!

Πάντα τέτοια!

Στο έτερο ζευγάρι στα μπαράζ για την άνοδο στο πρώτο Group η Δανία επικράτησε του Ισραήλ με 2-1 σε μια σειρά που επίσης κρίθηκε στον αγώνα διπλού!

Κώστας Αϊτάκης

The post Κορίτσαροι! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα