Ήττα-αποκλεισμός για Μάρκο

Ο Μάρκος Παγδατής δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη την χωμάτινη περίοδο, καθώς ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του Gazprom Hungarian Open στην Βουδαπέστη από τον Χιούμπερτ Χούρκατς και αποκλείστηκε από την διοργάνωση…

Ο Κύπριος πρωταθλητής εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην πρεμιέρα του στο χώμα για φέτος και ηττήθηκε μετά από 62 λεπτά αγώνα, από τον νεαρό Πολωνό Χιούμπερτ Χούρκατς, Νο185 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Παγδατής αγωνίστηκε σε μια επιφάνεια στην οποία δεν αρέσκεται ιδιαίτερα να παίζει, καθώς δεν έχει καταφέρει ανά τα χρόνια να αποδείξει πως μπορεί

να πρωταγωνιστήσει στο χώμα και ηττήθηκε με 6-2, 6-4 από τον Χούρκατς.

Έτσι, αποκλείστηκε από τον 1ο προκριματικό γύρο του 250αριου τουρνουά Hungarian Open στην Βουδαπέστη, του οποίου το κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσει στις 23 του μήνα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Χούρκατς, ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Στέφανο Ναπολιτάνο και τον Βραζιλιάνο, Νο7 του προκριματικού ταμπλό, Τιάγκο Μούρα Μοντέιρο.

Ο Μάρκος Παγδατής, Νο81 στον κόσμο και Νο1 στο προκριματικό ταμπλό του Hungarian Open, αν και ξεκίνησε τον αγώνα με μπρέικ(0-1), δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δέχθηκε τρία μπρέικ στο εναρκτήριο σετ για να το χάσει τελικά με 6-2.

Ο Χούρκατς ήταν αποτελεσματικότατος και με 3/3 ευκαιρίες για “σπάσιμο” του σερβίς του Κύπριου, εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την αγωνιστική κάμψη του αντιπάλου του, παίρνοντας αυτοπεποίθηση και γινόμενος εκείνος το φαβορί για τη νίκη πια.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, μια από τα ίδια. Ο Παγδατής ξεκίνησε και πάλι φορτσάτος κάνοντας μπρέικ(2-0), όμως ο Πολωνός αντέδρασε και απάντησε με δυο μπρέικ με την σειρά του, καταφέρνοντας εν τέλει αν κλείσει τον αγώνα στα δυο σετ.

Ο Χούρκατς αξίζει να σημειωθεί πως ούτε στο δεύτερο σετ απόλεσε ευκαιρία για μπρέικ και έχοντας 2/2 μπρέικ πόιντς, έληξε το παιχνίδι με 5/5 στο σύνολο και 100% αποτελεσματικότητα σε έναν τομέα ο οποίος έπαιξε κάτι παραπάνω από σημαντικό ρόλο στην επικράτησή του.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ήττα-αποκλεισμός για Μάρκο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα