Κίνητρο η επιστροφή στο Νο1

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει μετά από 3 μήνες εκτός δράσης και θα έχει την ευκαιρία στη Στουτγκάρδη, να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης

Μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός αλλά σίγουρα δεν μπορεί να το παραβλέψει…

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί με wild card στο Mercedes Cup της Στουτγκάρδης, εκεί όπου πέρυσι είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο απ’τον καλό του φίλο, Τόμι Χάας.

Ο κορυφαίος χορτάρινος τενίστας

όλων των εποχών, βρίσκεται 100 βαθμούς πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ στη βαθμολογία της ATP και εφόσον καταφέρει να φτάσει στον τελικό της Στουτγκάρδης, θα ανέβει και στην κορυφή του κόσμου!

“Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Όμως, πέρυσι έχασα στον 1ο γύρο εδώ οπότε δεν μπορώ να σκέφτομαι τον τελικό και το Νο1. Ο κάθε αγώνας ξεχωριστά. Οι διαφορές στο χόρτο είναι πολύ μικρές. Δεν είναι τόσο εύκολο, ειδικά αν έχεις να παίξεις τρεις μήνες” τόνισε ο 36χρονος Ελβετός, στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Φέντερερ έχει ρεκόρ 2-2 στη Στουτγκάρδη και μετά την περσινή ήττα απ’τον Χάας, πήγε στο Χάλε όπου πανηγύρισε για 9η φορά τον τίτλο εκεί, πριν κατακτήσει και τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon Championships.

Ο μαέστρος μίλησε και για την κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν απ’τον Ράφαελ Ναδάλ, λέγοντας ότι ήταν αναμενόμενο…

“Περίμενα να κερδίσει ο Ράφα το Γαλλικό Όπεν. Ήταν σε καλή κατάσταση στα τουρνουά προετοιμασίας και σκέφτηκα ότι θα το κερδίσει”.

Ο Φέντερερ είναι ενθουσιασμένος που επιστρέφει στο tour, στο πρώτο του τουρνουά μετά την ανέλπιστη ήττα από τον Κοκκινάκη στον εναρκτήριο αγώνα του για το Miami Masters.

“Είμαι φρέσκος, είμαι υγιής. Γι’αυτο είμαι χαρούμενος και πεπεισμένος ότι τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν ευχάριστα για μένα αυτή την εβδομάδα” είπε ο Ελβετός που τρέχει ένα σερί 12 νικών στο γρασίδι.

Το Νο1 του ταμπλό στη Στουτγκάρδη, θα ξεκινήσει την Τετάρτη τις υποχρεώσεις του έχοντας δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στον σερβίς/βολέ, Μίσα Ζβέρεφ.

Γενικά η κλήρωση του Φέντερερ είναι λίγο δύσκολη, αφού στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Ντένις Σαποβάλοφ και στα ημιτελικά με έναν εκ των Κύργιο/Λόπεζ.

MERCEDES CUP DRAW | OOP (-1h)

The post Κίνητρο η επιστροφή στο Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα