Και Ρώμη και Νο1! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη σε έναν πολύ παράξενο τελικό κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και να φύγει από τη Ρώμη με τον όγδοο τίτλο του αλλά και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Το ματς βρισκόταν στο 3-2 του τελευταίου σετ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να έχει ρίξει στο “καναβάτσο” τον Ράφα σε όλο το δεύτερο και στις αρχές του τρίτου κομματιού του αγώνα.

Κάπου εκεί, η συννεφιασμένη Ρώμη υποδέχτηκε τη βροχή και ο αγώνας διεκόπη για περίπου 45 λεπτά.

Μόνο

ένας τενίστας επέστρεψε στο κορτ από εκείνο το σημείο και μετά: ο Ραφαέλ Ναδάλ!

Κάπως έτσι, ο 31χρονος Ισπανός απέδρασε πραγματικά με τη νίκη μετά από ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε, λόγω των πολυάριθμων διακοπών που είχε με τη βροχόπτωση, τρεισίμησι ώρες μετά την έναρξή του!

Τελικός νικητής ένας διπρόσωπος Ράφα που τελικά έκαμψε την αντίσταση του Ζβέρεφ με 6-1, 1-6, 6-3 και έφυγε για όγδοη φορά με τον τίτλο από την “Αιώνια Πόλη” αλλά και με το Νο1 του κόσμου στο τσεπάκι του!

Αυτό σημαίνει πως θα μπει στο φετινό Ρολάν Γκαρός ως ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, όποια αλλαγή και αν αυτό επιφέρει στην αυτοπεποίθησή του!

Ενας Ράφα που η αλήθεια είναι ότι έμπλεξε πολύ άσχημα στον τελικό κόντρα στον νεαρό Γερμανό μιας και μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο σετ ήταν εντελώς αγνώριστος και παραλίγο να το πληρώσει…

Η βροχή σε εκείνο το σημείο του τρίτου σετ ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού για τον Ισπανό που δεν έπαιζε καλά σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα.

Αντίθετα, ο Ζβέρεφ έπαιξε απίστευτο τένις σε όλο το δεύτερο και στις αρχές του τρίτου σετ, για πρώτη φορά τα έβαλε όχι απλά στα ίσια αλλά επιβλήθηκε του Ράφα στα χωμάτινα ράλι, όμως, μετά τη διακοπή γύρισε πνευματικά εντελώς ανέτοιμος.

Η ήττα του θύμισε τελικά τον πρώτο αγώνα που είχαν δώσει οι δυο τους στο Indian Wells του 2016 στο οποίο και πάλι ο Ζβέρεφ είχε χάσει ένα εύκολο βολέ ενώ ήταν μια ανάσα από να κερδίσει το ματς για να καταρρεύσει πλήρως στη συνέχεια.

Οι διακοπές όμως είναι, καλώς ή κακώς, μες στο πρόγραμμα και ο Ράφα είναι “μανούλα” στο να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις υπέρ του και το έκανε φτάνοντας στον 78ο τίτλο καριέρας του.

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα πάει στο Ρολάν Γκαρός μετρώντας μόλις μια ήττα στο χώμα από τον Ντομινίκ Τιμ (Ρώμη πέρσι, Μαδρίτη φέτος).

Ο Ζβέρεφ σίγουρα θα είναι πολύ απογοητευμένος από τον τραγικό τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε το ματς, από την άλλη, έδειξε πως έχει σίγουρα το παιχνίδι να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον Ράφα και στο χώμα…

Όπως και στο εναρκτήριο game του αγώνα του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ραφαέλ Ναδάλ παραχώρησε break point ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε ο Ζβέρεφ κάνοντας την καλύτερη δυνατή αρχή στο ματς!

Ωστόσο, ο Ισπανός τενίστας ανασυγκροτήθηκε αμεσότατα και έπιασε φοβερά στάνταρντ απόδοσης παίροντας έξι σερί games και δείχνοντας πραγματικά παντοδύναμος!

Βάζοντας τα παλιά του όπλα στο…κόλπο, δηλαδή το εκπληκτικό του forehand, ο Ισπανός παρέδωσε μαθήματα χωμάτινου τένις στον νεαρό Γερμανό και έδειχνε ότι θα είχε ένα από τα ευκολότερα απογεύματα της καριέρας του σε τελικό!

Ολα αυτά έμειναν βέβαια στη θεωρία γιατί ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη στο ματς που ουδείς περίμενε!

Ο Ζβέρεφ ανασυγκροτήθηκε ενόψει του δεύτερου σετ αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η πλήρης κατάρρευση του Ράφα που ήταν παντελώς αγνώριστος…

Με πολύ αβέβαιο footwork, καμία εμπιστοσύνη στα χτυπήματά του, κακά σερβίς, ο Ισπανός έφτασε μια ανάσα από να υποστεί το τέταρτο bagel του στο χώμα (Γκαούντιο, Κόρια, Φέντερερ οι τρεις θύτες).

Ολο το credit ασφαλώς και πηγαίνει στον Ζβέρεφ που έκανε ένα απίστευτο δεύτερο σετ με ασυναγώνιστο επιθετικό τένις, groundstrokes βγαλμένα από εγχειρίδιο και πολύ σωστά ανεβάσματα στο φιλέ.

Ο Ναδάλ γλίτωσε το bagel αλλά μέχρις εκεί ενώ η εικόνα του εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ ανησυχητική σε σχέση με το τι θα συνέβαινε στο τρίτο σετ…

Τα σύννεφα άρχισαν να πληθαίνουν πάνω από το Foro Italico, το τρίτο σετ πάντως ξεκίνησε κανονικά με τον Ζβέρεφ μάλιστα να κάνει την τέλεια αρχή πιέζοντας αφόρητα το σερβίς του Ράφα με τρία break point υλοποιώντας το τελευταίο.

Η βροχή άρχισε να πέφτει και οι δύο τενίστες, εν μέσω και βροχόπτωσης, συνέχισαν να δίνουν τη μάχη τους μέχρι να φτάσουμε στο 3-1 υπέρ του Γερμανού όταν και το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά με τη βροχή να δυναμώνει.

Μετά από δέκα λεπτά οι δύο τενίστες συνέχισαν την προσπάθειά τους μέσα από πολύ κακές συνθήκες καθώς συνέχισε να βρέχει ενώ και οι θεατές μπαινόβγαιναν στις κερκίδες διακόπτοντας διαρκώς τον τελικό.

Μέσα σε όλη αυτήν την ανακατωσούρα, ο Ράφα πρόλαβε να κρατήσει το σερβίς του για το 3-2 πριν η βροχή ξαναδυναμώσει επικίνδυνα και οι δύο τενίστες βρεθούν στα αποδυτήρια για μία μεγαλύτερης διάρκειας διακοπή.

Οπως είπαμε και στην αρχή, μόνο ένας τενίστας επέστρεψε στο κορτ μετά τη διακοπή.

Ο Ζβέρεφ είχε ένα game point για το 4-2, δεν το έκανε και μετά ήρθε η κατηφόρα.

Ο Ράφα “μυρίζοντας” από χιλιόμετρα την αβεβαιότητα των χτυπημάτων του Ζβέρεφ έβαλε όλη του την “πονηριά” στο παιχνίδι αντλώντας λάθη από τον Γερμανό και επιτιθέμενος όταν του δινόταν η ευκαιρία με “φονικό” ένστικτο.

Με τέσσερα αναπάντητα games μετά τη διακοπή ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά που τον στέλνει στο Παρίσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το 17ο Grand Slam!

Κώστας Αϊτάκης

The post Και Ρώμη και Νο1! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα