Μαγική Σβιτόλινα το “σήκωσε” ξανά – VIDEO

Η Ελίνα Σβιτόλινα έκανε το καλύτερο, μακράν από το δεύτερο, παιχνίδι της φέτος και “ισοπέδωσε” στον τελικό του Internazionali BNL D’ Italia το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Σιμόνα Χάλεπ, για να πανηγυρίσει τον δεύτερο σερί τίτλο της στην Ρώμη!

Μια εξαιρετική Ελίνα Σβιτόλινα δεν άφησε περιθώρια στην Ρουμάνα και την “κατατρόπωσε” με συνοπτικές διαδικασίες, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στην Ρώμη, κάνοντας έτσι το πολυπόθητο repeat, κατακτώντας παράλληλα τον 12ο τίτλο της καριέρας της.

Η απογοητευτική Σιμόνα Χάλεπ δεν

μπόρεσε ούτε τώρα να κατακτήσει τον τίτλο στην Ρώμη, αφού η 23χρονη Ουκρανή της πήρε τον αέρα από νωρίς και μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο.

Η Σβιτόλινα, αν και πέρσι χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά, φέτος δεν έχασε περισσότερα από τέσσερα(!) γκέιμς και φιλοδωρώντας μάλιστα και με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel την Χάλεπ, επιβλήθηκε μετά από 69 λεπτά αγώνα με 6-0, 6-4.

.@ElinaSvitolina retains the @InteBNLdItalia !

Defeats Simona Halep 6-0, 6-4 for her third title win of the season! pic.twitter.com/OY2Gy7zJ91

WTA (@WTA) 20 Μαΐου 2018


Αυτός, ήταν ο τρίτος φετινός τίτλος για την Σβιτόλινα μετά από τις κατακτήσεις σε Μπρισμπέιν και Ντουμπάι, ενώ ήταν ο δεύτερος στην Ρώμη μετά την περσινή της επιτυχία.

Η Ουκρανή υπερασπίστηκε τον τίτλο της και έτσι δεν θα χάσει ούτε πόντο στην παγκόσμια κατάταξη από την ερχόμενη εβδομάδα, παραμένοντας στο Νο4 του κόσμου.

Από την άλλη, η Χάλεπ ναι μεν μπορεί να μην “πέφτει” από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA με την πορεία της μέχρι τον τελικό, όμως δεν μπορεί να αισθάνεται κάτι άλλο παρά απογοήτευση, για την σημερινή, αρκετά άσχημη εμφάνισή της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Σβιτόλινα ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα και εκμεταλλευόμενη μερικές λάθος επιλογές της αντιπάλου της, πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς με μπρέικ(1-0). Κανείς, όμως, δεν περίμενε πως η συνέχεια του αγώνα θα είναι ένας επιθετικός μονόλογος της Ουκρανής, με την Χάλεπ ανήμπορη να αντιδράσει, απλά να δέχεται τα χαμένα γκέιμς το ένα πίσω από το άλλο, στον πίνακα του σκορ.

Η Σβιτόλινα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, ανεβάζοντας μάλιστα κατά περιόδους την απόδοσή της αισθητά και δεν άφησε σε καμία περίπτωση την αντίπαλό της να την απειλήσει.

Η 23χρονη έμελλε να κάνει το πιο κυριαρχικό σετ της χρονιάς για την ίδια, αφού “έσπασε” για δεύτερη συνεχόμενη φορά το σερβίς της Ρουμάνας, αύξησε το προβάδισμά της στο 3-0 κι έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Έχοντας το μομέντουμ μαζί της και μην αφήνοντας το Νο1 του κόσμου να παίξει το παιχνίδι του, η Σβιτόλινα κατέκτησε ακόμη τρία σερί γκέιμς φτάνοντας στο τρομερό bagel στο εναρκτήριο κομμάτι του τελικού, μετά από μόλις 20 λεπτά μάχης με την Χάλεπ!

Η Ουκρανή απόλεσε οκτώ(!) μόνο πόντους στο πρώτο σετ κι έφτασε με περίσσια άνεση στο 1-0, έχοντας 3/5 μπρέικ πόιντς και κερδίζοντας το 85% των πόντων της πίσω από το πρώτο σερβίς της Χάλεπ(11/13)!

Στο δεύτερο σετ, η Χάλεπ προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, με την Σβιτόλινα όμως να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ιδιαίτερα σταθερή και να μην την αφήνει να “σηκώσει” κεφάλι για τα καλά.

Η Ρουμάνα μπορεί να έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου της γκέιμ σπάζοντας το ρόδι στον τελικό, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για την ίδια. Οι δυο αθλήτριες κέρδισαν τα πρώτα τους σέρβις γκέιμς στο δεύτερο σετ και βρέθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην αρχή αυτού.

Η Σβιτόλινα όμως, πήρε και πάλι τα ηνία και έγινε ο κυρίαρχος και του δευτέρου σετ, “σπάζοντας” το σερβίς της Ρουμάνας στο αμέσως επόμενο γκέιμ, αξιοποιώντας την μοναδική ευκαιρία της για να το κάνει, γράφοντας έτσι το 2-1.

Με συνοπτικές διαδικασίες η Σβιτόλινα συνέχισε το κρεσέντο της και κράτησε το σερβίς της χωρίς να χάσει πόντο για να πάρει προβάδισμα με 3-1 και να φτάσει μόλις τρία γκέιμς μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου της στην Ιταλία.

Η Χάλεπ ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλό της η οποία όμως δεν πτοήθηκε και χωρίς να την αφήσει να βρεθεί ποτέ με μπρέικ πόιντ στα χέρια της κράτησε σταθερά το προβάδισμά της, χάνοντας μάλιστα και ακόμη τρία μπρέικ πόιντς για να κάνει το 5-2.

Τελικά, η Ουκρανή ολοκλήρωσε το παιχνίδι της χωρίς απώλειες στο σερβίς της με 6-0, 6-4, αν και η Χάλεπ πλησίασε αρκετά στο να φέρει το ματς στα ίσια στο 4-3 υπέρ της Ουκρανής, αφού προηγήθηκε με 15-30 αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο στο γκέιμ.

Κυριακή 20/5: Τελικός Γυναικών Internazionali BNL D’ Italia
Svitolina (Ukraine) beat Halep (Roumania) 6-0, 6-4

INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA WOMEN’S DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μαγική Σβιτόλινα το “σήκωσε” ξανά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα