Ηττήθηκε στα σημεία – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος εκδικήθηκε τον Έλληνα πρωταθλητή για τις δυο ήττες του νωρίτερα μέσα στη σεζόν, παίρνοντας το εισιτήριο για τους “8” του Shanghai Masters.

Ο Νοτιοαφρικανός ήταν πιο ψύχραιμος και συγκεντρωμένος από τον 20χρονο πρωταθλητή μας και δικαίως έφτασε στη νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά του προτελευταίου Masters της φετινής σεζόν.

Ο Άντερσον, Νο7 του ταμπλό στην Σαγκάη, ευτύχησε να έχει σε υπέροχη ημέρα το σερβίς του, με τον Στέφανο να μην βρίσκει αρκετές λύσεις στα γκέιμς

υποδοχής του, μιας και έφτασε μόλις σε τρία μπρέικ πόιντς, από τα οποία εκμεταλλεύτηκε το ένα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα αυτά έγιναν στο εναρκτήριο σετ του αγώνα.

Μετά από 1 ώρα και 41 λεπτά μάχης, ο Στεφ ηττήθηκε με 6-4, 7-6(1) κι έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αύριο τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του δυνατού τουρνουά της Κίνας.

Still standing tall in Shanghai @KAndersonATP tames Tsitsipas 6-4 7-6(1) to book a #RolexSHMasters quarter-final meeting with Novak Djokovic pic.twitter.com/IsepadkEx4

Tennis TV (@TennisTV) 11 Οκτωβρίου 2018


Αυτήν η ήττα, ψαλιδίζει και τις ελπίδες του Έλληνα πρωταθλητή για την είσοδο στους πρώτους 10 της λίστας Race to London, ώστε να έχει την ευκαιρία να βρεθεί, έστω ως αναπληρωματικός, στα ATP World Tour Finals του Λονδίνου στο τέλος της χρονιάς, χωρίς πάντως να σημαίνει πως ακόμη δεν έχει ελπίδες να το καταφέρει.

Ο Άντερσον θα παίξει για ακόμη μια φορά φέτος μετά την μεταξύ τους μονομαχία στον τελικό του Wimbledon, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με φόντο τα ημιτελικά του Shanghai Masters.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Στέφανος ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και με το καλημέρα δημιούργησε δυο συνεχόμενες ευκαιρίες για μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του ματς. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί κάποια από τις δυο και έμεινε πίσω με 1-0.

Στο αμέσως επόμενο γκέιμ, αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Στεφ το έκανε ο Άντερσον, που αν και βρέθηκε να χάνει με 40-15 στο σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή, κέρδισε τέσσερις(!) σερί πόντους και “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 2-0!

Στο 4-1 ο Νοτιοαφρικανός είχε ακόμη μια ευκαιρία να κάνει μπρέικ, με τον Στέφανο να την σβήνει και λίγες στιγμές αργότερα να μειώνει σε 4-2, πριν, ο Άντερσον κρατήσει το σερβίς του άνετα και φτάσει στο 5-2.

Κάπου εκεί ήρθε η αντεπίθεση του Στεφ. Κρατώντας αρχικά το σερβίς του (5-3) και στη συνέχεια φτάνοντας σε ένα μπρέικ πόιντ στο σερβίς του Άντερσον, που το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα, έσωσε προς το παρών την παρτίδα στο 1ο σετ και πήρε τις μπάλες στα χέρια του, στο 5-4 υπέρ του Νοτιοαφρικανού.

Έλλειψη ψυχραιμίας και κάποια αβίαστα λάθη όμως, δεν άφησαν τον Στέφανο να φτάσει στο 5-5, με τον Άντερσον να ολοκληρώνει το σετ στο σερβίς του αντιπάλου του, επιτυγχάνοντας στο δεύτερο σετ πόιντ που δημιούργησε. 6-4 για το Νο7 του ταμπλό και 1-0.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι δυο τενίστες κρατούσαν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τα σερβίς τους και σχετικά άνετα, χωρίς να δημιουργηθεί ούτε ένα μπρέικ πόιντ, έφτασαν στο τάι μπρέικ.

Μόλις τέσσερις πόντους είχε χάσει σε ολόκληρο το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς σερβίροντας, μέχρι να φτάσει στην ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ.

Εκεί όμως, “γκρέμισε” την καλή ψυχολογία που είχε και με δικά του λάθη, έδωσε την ευκαιρία στον Άντερσον να κλείσει τον αγώνα με straight sets.

Μπορεί να είχε 20/24 κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σετ στο σερβίς του, όμως το τάι μπρέικ του ήταν πολύ άσχημο, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει παρά μόνο έναν πόντο, από τους τέσσερις που έπαιξε σερβίροντας.

Σε συνδυασμό με το ότι ο Νοτιοαφρικανός σέρβιρε εξαιρετικά, όπως μας είχε συνηθίσει σήμερα άλλωστε, και ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 5-0, το οποίο διαφύλαξε μέχρι τέλους, ο Στέφανος δεν είχε ελπίδα να σώσει το ματς.

Τελικό σκορ 7-1 στο τάι μπρέικ, και τέλος αγώνα με νίκη του Νο7 του ταμπλό στα δυο σετ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Άντερσον είχε 37/45 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο του σερβίς καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς έναντι μόλις 32/44 του Στεφ, ο οποίος έκανε ένα νταμπλ φολτ σε όλο το ματς, και ήταν σε πολύ κρίσιμο σημείο (3-0 στο τάι μπρέικ).

Πέμπτη 11/10: 3ος Γύρος Shanghai Masters

Anderson (South Africa) beat Tsitsipas (Greece) 6-4, 7-6(1)
Djokovic (Serbia) beat Cecchinato (Italy) 6-4, 6-0
A. Zverev (Germany) beat De Minaur (Australia) 6-1, 6-4
Edmund (Great Britain) beat Jarry (Chile) 7-6(5), 6-3

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ηττήθηκε στα σημεία – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα