Θρίλερ με νικητή τον “Βασιλιά”! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ πέρασε τα…πάνδεινα απέναντι σε έναν απίστευτο Ντανίλ Μεντβέντεφ αλλά μπόρεσε τελικά να επιβληθεί στα τρία σετ του Ρώσου και να μην αποκλειστεί πρόωρα από την Σανγκάη!

Σε ένα από τα καλύτερα ποιοτικά ματς της σεζόν εξελίχθηκε η φετινή πρεμιέρα του Ρότζερ Φέντερερ στην Σανγκάη!

Ο 37χρονος τενίστας και κάτοχος του τίτλου στο Ασιατικό Masters “φλέρταρε” επικίνδυνα με ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό αλλά κατάφερε να κερδίσει στα σημεία πραγματικά έναν εκπληκτικό Ντανίλ Μεντβέντεφ με 6-4, 4-6, 6-4.

Ένας Μεντβέντεφ

που δεν…κατάλαβε τίποτα από την σωματική κούραση που φυσιολογικά οφείλει να έχει αλλά με περίσσια αυτοπεποίθηση από το αήττητο που “έτρεχε” τις τελευταίες μέρες (κέρδισε στο Τόκιο), έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον καλύτερο όλων των εποχών αλλά, για λίγο, δεν τα κατάφερε.

Και όλα αυτά ενώ ο Ελβετός έκανε, γενικά, έναν πολύ καλό αγώνα αλλά και πάλι έβλεπε συνέχεια τον Μεντβέντεφ να “βγάζει λαγούς από το καπέλο του” και να έχει τρομερή συγκέντρωση και πειθαρχία στο παιχνίδι του σχεδόν μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Τελικά, με όπλο τη δική του “δίψα” για τη νίκη που παραμένει ασίγαστη ακόμα και στα 37 του, ο Φεντ πήρε τελικά μια νίκη που μπορεί να αποδειχτεί ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία του ενώ μπαίνουμε σιγά-σιγά στο φινάλε της φετινής σεζόν.

O Eλβετός, στο πρώτο του ματς μετά από τον χαμένο αγώνα του στο Αμερικανικό Όπεν κόντρα στον Τζον Μίλμαν, μπήκε “διπρόσωπος” στην Σανγκάη.

Ξεκίνησε δυναμικά με ένα γρήγορο 2-0 αλλά μόλις ο Μεντβέντεφ μπήκε στο ρυθμό του ματς, άρχισαν να φαίνονται και τα πρώτα προβλήματα στο παιχνίδι του Ελβετού εξαιτίας του στιλ παιχνιδιού του Ρώσου.

Το κάπως ανορθόδοξο flat επιθετικό παιχνίδι του 22χρονου τενίστα άρχισε να “κλέβει” χρόνο από το timing του “Βασιλιά” και να τον στέλνει σε “άβολες” γωνίες και φάνηκε ότι θα περνούσε ένα δύσκολο βράδυ από το πρώτο σετ.

Το 2-0 του Φέντερερ έγινε 3-2 υπέρ του Μεντβέντεφ αλλά ο Φεντ, στα κρίσιμα τελευταία games του πρώτου κομματιού του αγώνα, έκανε το…κομμάτι του, εκμεταλλεύτηκε κάποια αβίαστα του Ρώσου και, σπάζοντας το σερβίς του ακόμα μια φορά, έκανε τελικά το 1-0 που δεν έβαλε όμως το “νερό στο αυλάκι” για αυτόν.

Ούτε η εξάντληση των τελευταίων ημερών, ούτε το 0-1 πίσω κόντρα στον Φέντερερ “φρέναρε” τον Μεντβέντεφ που, από το δεύτερο σετ και μετά, έπαιζε τένις επιπέδου Τοπ10 και έστειλε τον Ελβετό με το ένα πόδι εκτός Ασίας.

Το δεύτερο σετ κύλησε απόλυτα ισορροπημένα αλλά, με τον Ρώσο να σερβίρει πρώτος, η πίεση άρχισε να πηγαίνει σιγά-σιγά προς τη μεριά του Φέντερερ που φάνηκε ευάλωτος εκεί που έπρεπε να πατήσει το “γκάζι”.

Στο 4-5, “πληγώθηκε από το τρομερό επιθετικό παιχνίδι του Ρώσου και από μερικά δικά του λάθη και ο Μεντβέντεφ πήρε αυτό που εδικαιούτο, την ευκαιρία δηλαδή να διεκδικήσει το ματς σε τρίτο σετ!

Στο οποίο παίχτηκε ασύλληπτο τένις!

Και οι δυο τους έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους ταυτόχρονα και το επίπεδο τένις που είδαμε ήταν απλά “τροφή για τα μάτια”!

Ο Φέντερερ ανέβασε χιλιόμετρα στα χτυπήματα βασικής γραμμής, ανέβαινε πλέον όσο περισσότερο μπορούσε στο φιλέ (29/42 βολέ συνολικά στο ματς) αλλά ο Μεντβέντεφ συνέχισε να παίζει απίστευτα από τη δική του baseline ενώ έβγαζε passing shot που θύμισαν… Τζόκοβιτς!

Οι δυο τενίστες έσωσαν από ένα break point πριν φτάσουμε στο οριακό 4-4 όπου ο Ρώσος, επιτέλους για τους φίλους του “Βασιλιά”, λύγισε και με δύο αβίαστα ουσιαστικά “δώρισε” το σπάσιμο σερβίς στον Ελβετό που δεν το έδωσε πίσω.

Μετά από δυόμιση ώρες τρομερής μάχης, ο Φέντερερ κράτησε ζωντανές τις ελπίδες υπεράσπισης του τίτλου του στη Σανγκάη εκεί που, δώδεκα μήνες πριν, κατακτούσε το τελευταίο του χρονικά Masters.

Ο Μεντβέντεφ, από την άλλη, κέρδισε και άλλους φαν με το τρομερό αν και ανορθόδοξο παιχνίδι του δείχνοντας πως έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι και το Τοπ10 αν συνεχίσει έτσι.

Με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ θα αγωνιστεί ο Ρότζερ στον επόμενο (τρίτο) γύρο.

Τετάρτη 10/10: 2ος Γύρος Shanghai Masters

Del Potro (Argentina) beat Gasquet (France) 7-5, 7-6(7)
Cecchinato (Italy) beat Chung (South Korea) 4-6, 7-6(5), 7-6(5)
Anderson (South Africa) beat Kukushkin (Kazakhstan) 6-3, 6-2
Nishikori (Japan) beat Wu (China) 3-6, 6-0, 6-3
Bautista Agut (Spain) beat McDOnald (USA) 3-6, 6-4, 6-1
Tsitsipas (Greece) beat Khachanov (Russia) 6-4, 7-6(8)
A.Zverev (Germany) beat Basilashvili (Georgia) 7-5, 6-4
Edmund (Great Britain) beat Seppi (Italy) 6-3, 6-4
De Minaur (Australia) beat Paire (France) 6-4, 6-3
Federer (Switzerland) beat Medvedev (Russia) 6-4 4-6 6-4

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

Περισσότερα σε λίγο…

The post Θρίλερ με νικητή τον “Βασιλιά”! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα