Ηράκλειο: Η Παύλου κέρδισε τον “εμφύλιο” – Στις “4” η Χριστοφή

Η Δήμητρα Παύλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση με την Μιχαέλα Λάκη, για τα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000$ στο Ηράκλειο, επικρατώντας με 6-3, 5-7, 6-4 μετά από 2,5 ώρες, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Παύλου, η οποία είχε ηττηθεί στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος από την Λάκη, αλλά και τον περασμένο Μάιο (στο Ηράκλειο), πίεσε ασφυκτικά το σερβίς της Λάκη ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 8/22(!) break-point,

την ίδια ώρα που η αντίπαλός της είχε 6/12.

Η 17χρονη πήρε τα ηνία στα sets, κάτι που έχει κάνει και στις τρεις αναμετρήσεις της μέχρι τώρα, κατακτώντας τα πρώτα δύο games (2-0), όμως το καθοριστικό break ήρθε στο 7ο game, με την Παύλου να παίρνει και πάλι προβάδισμα με 4-3 μετά από το break back της Λάκη (3-3).

Στη συνέχεια έκλεισε το set με hold και νέο break (6-3) σε 43 λεπτά κάνοντας το 1-0 στην αναμέτρηση.

Η απάντηση από την Λάκη ήρθε στο 2ο συγκλονιστικό set, με την Παύλου να ξεκινάει ακόμα καλύτερα από το εναρκτήριο set (4-1), όμως από εκεί και πέρα η Λάκη κατάκτησε τα 6 από τα επόμενα 7 games φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1).

Σε αυτό βοήθησε η κατακόρυφη άνοδος στα ποσοστά του σερβίς της, με το 42% των κερδισμένων πόντων στο 1ο σερβίς (1ο set) να μετατρέπεται σε 73% (19/26), την ίδια ώρα που η Παύλου έπεφτε από 65% στο 52% (13/25), αλλά και το γεγονός ότι η Λάκη κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που είχε για break (3/3).

Στο decider set η Λάκη ήταν αυτή που βρήκε πρώτη break (2-1) με την Παύλου όμως να το παίρνει άμεσα πίσω (2-2). Όλο το παιχνίδι ωστόσο, ήταν το τελευταίο game του προημιτελικού. Με την Λάκη να παίρνει τις μπάλες στα χέρια, ούσα πίσω στο σκορ (5-4) και να δέχεται για μια ακόμη φορά ασφυκτική πίεση.

Μάλιστα η Παύλου προηγήθηκε με 15/40, όμως η Λάκη με τρεις σερί πόντους όχι μόνο έσβησε το διπλό match-point, αλλά έφτασε και σε game-point.

Η Παύλου χρειάστηκε να φτάσει ακόμη σε δύο match-points μέχρι να λυγίσει την πρωταθλήτρια Ελλάδος και να περάσει στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/11), την Νο3 του ταμπλό, Ρουμάνα Οάνα Γκαβρίλα.

Στα ημιτελικά και η Χριστοφή

Η “κατάρα” των προημιτελικών…έσπασε για την Ελένη Χριστοφή, η οποία μετά από δύο αποκλεισμούς στα προημιτελικά, τις περασμένες δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά επικρατώντας της Ρουμάνος Λίνκα Ντάλινα Αμαρλέι με 6-4, 7-5 μετά από  περίπου 2 ώρες.

Αν και 23χρονη είχε απέναντι της μια τενίστρια που πέρασε το 90%(!) των πρώτων σερβίς κατάφερε να φτάσει σε 6 break-points (6/10), με την ίδια να κρατάει τα 7 από τα 11 service-games. 

Στο 1ο set η Χριστοφή έφτασε πρώτη σε break (4-2). Από εκεί και πέρα το σερβίς και των δύο παικτριών “χάλασε” με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να φτάσουν σε hold μέχρι το τελευταίο game με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει το τελευταίο break κλείνοντας το set με 6-4.

Το ίδιο περίπου φινάλε είχε και το 2ο set, ωστόσο αυτή τη φορά η αρχή του set άνηκε στην Αμαρελέι η οποία βρήκε break (4-2) με την Χριστοφή να το παίρνει πίσω λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Η Ρουμάνα βρήκε νέο break (5-4) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το set, ωστόσο η Χριστοφή όχι μόνο ισοφάρισε (5-5), αλλά στη συνέχεια κατακτώντας 8 σερί πόντους πήρε το set, τη νίκη αλλά και την πρόκριση για την 4άδα.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά απέναντι στην Ρωσίδα και Νο4 του ταμπλό Άννα Ουκόλοβα.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ηράκλειο: Η Παύλου κέρδισε τον “εμφύλιο” – Στις “4” η Χριστοφή appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα