Κούριερ για Μεντβέντεφ: “Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο”

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, No2 στην παγκόσμια κατάταξη, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε παίκτη στο τουρ. Μπορεί να μην έχει το σερβίς του Τζον Ίσνερ, ή το μπάκχαντ του Τζόκοβιτς, αλλά σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην No1, Τζιμ Κούριερ, ο Ρώσος έχει ένα εξαιρετικό εργαλείο, που δεν έχει δει ποτέ όμοιό του: την κίνησή του στο κορτ.

“Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάποιον τόσο ψηλό να καλύπτει το κορτ τόσο καλά. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός παίκτη γιατί έχει ένα τεράστιο σερβίς, ένα από τα καλύτερα πρώτα σερβίς στο παιχνίδι και μπορεί να προκαλέσει

ζημιά και με το δεύτερο του. Στα ράλυ η άμυνα του είναι εκπληκτική, καλύπτει το κορτ τόσο καλά από πολύ πίσω. Μπορεί να παίξει και επιθετικά, αλλά η άμυνά του για εμένα είναι αυτό που τον ξεχωρίζει.”

Ο Μεντβέντεφ συνήθως μένει πίσω και δίνει πολύ λίγο χώρο στον αντίπαλο, αλλά εκμεταλλεύεται με μεγάλη επιτυχία τις ρηχές μπάλες και παίζει επιθετικά, πιέζοντας τον αντίπαλό του.

“Ο Ντανίλ και ο προπονητής του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο να κάνουν το παιχνίδι του πιο ολοκληρωμένο. Τα βολέ του δεν είναι ακόμη τέλεια, αλλά έχουν βελτιωθεί πολύ. Έχει καταλάβει πού να σταθεί στο κορτ, κάτι που άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, από πού αμύνεται και πώς να ξαναεπιστρέφει στην βασική γραμμή” δηλώνει μεταξύ άλλων ο Κούριερ.

Φυσικά, αυτό που κάνει τον Ρώσο ακόμη πιο επικίνδυνο είναι η αυτοπεποίθησή του που αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η straight sets νίκη του στο US Open (και η κατάκτηση του τίτλου) απέναντι στον Τζόκοβιτς φέτος ήταν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα καθώς κατέρριψε όποιο όνειρο είχε ο Σέρβος για Calendar Grand Slam. Υπενθυμίζεται πως ο Νόβακ πήγε στο US Open έχοντας κατακτήσει τα 3 προηγούμενα Slams φέτος.

“Είναι τόσο σπουδαίο. Άλλαξε τα πάντα για αυτόν το να κερδίσει αυτό το ματς γνωρίζοντας το ρεκόρ που κυνηγούσε ο Νόλε, αλλά και το σερί που είχε σε Grand Slam φέτος. Το να μπορείς να παίξεις σε τέτοιο επίπεδο εκείνη τη στιγμή είναι εντυπωσιακό” είπε ο Κούριερ.

Τι χρειάζεται όμως να κάνει κάποιος για να κερδίσει έναν τόσο ικανό παίκτη σαν τον Μεντβέντεφ;

“Νομίζω ότι πρέπει να έχεις υπομονή. Πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθείς γιατί είναι ικανός να καλύπτει τα κενά τόσο εύκολα και μετά να παίζει μεγάλα χτυπήματα από δύσκολες θέσεις.”

Ο Μεντβέντεφ προκρίθηκε πρώτος στους ημιτελικούς του Nitto ATP Finals κερδίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τον Χούμπερτ Χουρκάτς και τον Γιάνικ Σίνερ για τη φάση των ομίλων.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Κούριερ για Μεντβέντεφ: “Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα