ATP Finals: Πρόκριση-θρίλερ για Ρουντ! (vids)

Ο εξαιρετικός Κάσπερ Ρουντ θα βρεθεί στα ημιτελικά των ATP Finals, μετά από τη νίκη του απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-6, 7-5, 7-6(5), σε ένα δραματικό παιχνίδι το οποίο κράτησε περίπου 2,5 ώρες. 

Ο Νορβηγός μπορεί να έμεινε πίσω στα sets, αλλά και με break πίσω και στα επόμενα δύο sets, ωστόσο κατάφερε να βρει λύσεις στο σερβίς του Ρούμπλεφ, αλλά κυρίως να παρουσιάσει (για μια ακόμη φορά) ένα επιθετικό πρόσωπο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 39 winners, ενώ είχε και 14 άσους, όσους και ο Ρούμπλεφ.

Going the distance! @CasperRuud98

wins the second set 7-5 to force a decider!#NittoATPFinals pic.twitter.com/uUeZSQzi37

Tennis TV (@TennisTV) November 19, 2021

Ο Ρώσος θα ξεκινήσει το παιχνίδι θυμίζοντας λίγο από την αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Οι κερδισμένοι πόντοι στο 1ο σερβίς θα φτάσουν το εκπληκτικό 92% (12/13), ενώ θα παραχωρήσει μόλις 3 πόντους στο 2ο σερβίς (4/7). 

Παράλληλα θα πιέσει το σερβίς του Ρουντ, ο οποίος με ποσοστά 55% και 40% σε 1ο και 2ο σερβίς αντίστοιχα, δεν κατάφερε να αποφύγει το γρήγορο break από τον Ρώσο (2-1), ενώ λίγο αργότερα ο Ρούμπλεφ θα βρει και 2ο break ανοίγοντας τη διαφορά στο 4-1.

Μ’ ένα σχετικά εύκολο hold ο Νο5 του κόσμου θα φτάσει ένα game μακριά από το set (5-1), το οποίο λίγο έλειψε να το πάρει στο αμέσως επόμενο game με τον Ρουντ αυτή τη φορά να κρατάει το σερβίς του, σβήνοντας ωστόσο 2 set-points του Ρούμπλεφ μειώνοντας σε 5-2.

173 km/h
159 km/h

A couple of @CasperRuud98 ROCKETS!#NittoATPFinals pic.twitter.com/ZwtgkRFW9U

Tennis TV (@TennisTV) November 19, 2021

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στο σερβίς του Ρουντ, ο Ρούμπλεφ το έκανε στο δικό του, καθώς με love game έκλεισε το set σε 35 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ο επίμονος…Νορβηγός 

Ο Ρώσος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης βρίσκοντας μάλιστα break στο ίδιο σημείο με το 1ο set (2-1). O Ρουντ όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στο service-game του Ρούμπλεφ κάνοντας το break-back ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Αυτό ήταν ένα στοιχείο το οποίο “πλήγωσε” τον Ρώσο ο οποίος από τα 4 αβίαστα λάθη του 1ου set έφτασε τα 9 στο 2ο, ενώ και το σερβίς του άρχισε να αμφισβητείται από τον Νορβηγό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι ο Ρουντ πήρε 10 πόντους παραπάνω (14) από ότι στο 1ο μέρος του αγώνα. 

Ακολούθησαν δύο μεγάλα hold (ένα από κάθε μεριά) με τον Ρουντ να εξασφαλίζει το tie-break παίρνοντας προβάδισμα με 6-5. Ο Ρούμπλεφ σέρβιρε για 2η φορά για να παραμείνει στο set ξεκινώντας ωστόσο μ’ ένα διπλό λάθος κι ένα αβίαστο (0-30). 

Ο Ρουντ έφτασε σε τριπλό set-point (0/40), κλείνοντας το set λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 1-1 δίνοντας παράταση στο “θρίλερ” για την πρόκριση στον ημιτελικό.

Θρίλερ μέχρι το τέλος…

Στο decider set  το σενάριο ήταν περίπου το ίδιο με το 2ο set. Η διαφορά είναι ότι το σερβίς του Ρούμπλεφ κάνει και πάλι την… εμφάνισή του στο κορτ.  Μέχρι το 5ο game ο Ρώσος παίζει αποκλειστικά με 1ο σερβίς, στο οποίο έχει 100% επιτυχία (8/8). 

Στο 5ο game ο Ρούμπλεφ θα καταφέρει να βρει break στο πολύ…κακό service-game του Ρουντ κάνοντας το 3-2, αλλά για μια ακόμη φορά (όπως στο 2ο set), ο Ρουντ θα πάρει πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 3-3.

O Νορβηγός θα εξασφαλίσει και πάλι το tie-break σβήνοντας ωστόσο το break-point του Ρούμπλεφ με τον 20ο forehand winner στο ματς παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, με τον Ρώσο όμως αυτή τη φορά να κατακτά το τελευταίο service-game (6-6) οδηγώντας το παιχνίδι σε tie-break.

THRILLING tussle @CasperRuud98 produces a fighting comeback to defeat Rublev 2-6 7-5 7-6, securing a maiden #NittoATPFinals semi-final! pic.twitter.com/BWYajtjQAB

Tennis TV (@TennisTV) November 19, 2021

Εκεί, ο Ρουντ έφτασε πρώτος σε μίνι break μετά από το αβίαστο λάθος του Ρούμπλεφ πάνω στο φιλέ (4/2), το οποίο ο Ρώσος πήρε πίσω με τον πλέον…τυχερό τρόπο με την μπάλα να βρίσκει την ταινία του φιλέ και να περνάει στο κορτ του Ρουντ μειώνοντας σε 5/4.

Ωστόσο, ο Νορβηγός βρήκε ένα ακόμη φτάνοντας σε match-point (6/4) για να κλείσει το παιχνίδι στο σερβίς του εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά των ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ για μια θέση στον τελικό! 

The last two players to make the semi-finals on debut

Tsitsipas (2019)
Dimitrov (2017)#NittoATPFinals pic.twitter.com/mDCmhIe2eQ

Tennis TV (@TennisTV) November 19, 2021

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Finals: Πρόκριση-θρίλερ για Ρουντ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα