Ημέρα προημιτελικών: Πράξη 1η

Τέσσερις πολύ αμφίρροπους προημιτελικούς για το γυναικείο ταμπλό περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Wimbledon, με την Σερίνα Γουίλιαμς να θέλει να συνεχίσει τις εκπληκτικές της εμφανίσεις και την Αντζελίκ Κέρμπερ να θέλει να δείξει ξανά, πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση…

Ένα από τα πιο αμφίρροπα τουρνουά της χρονιάς, με τις κορυφαίες δέκα αθλήτριες του κόσμου να έχουν μείνει εκτός πριν καν την φάση των προημιτελικών, έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Η τελική “8αδα” του φετινού Wimbledon

Championships είναι γνωστή και σήμερα, Τρίτη, θα διεξαχθούν οι τέσσερις σπουδαίοι προημιτελικοί στις γυναίκες, από όπου θα αναδειχθούν οι τέσσερις ημιφιναλίστ του θεσμού.

Σερίνα Γουίλιαμς και Αντζελίκ Κέρμπερ είναι τα μεγάλα ονόματα που έχουν απομείνει, με την Γέλενα Οσταπένκο όμως να είναι επίσης από κοντά, μιας και δείχνει να βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 15:00GR, με τους δυο από τους τέσσερις προημιτελικούς να ξεκινούν, στο Centre Court και το Court 1.

Πιο συγκεκριμένα, στο κεντρικό court θα ανοίξει την αυλαία η μεγάλη μάχη της Αντζελίκ Κέρμπερ, Νο11 του ταμπλό, πράγμα που σημαίνει πως είναι η υψηλότερη seeded παίκτρια που έχει απομείνει στην διοργάνωση, κόντρα στην Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα.

Οι δυο κοπέλες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και πριν λίγες ημέρες στα προημιτελικά του Eastbourne International, με την Γερμανίδα να κερδίζει στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ. Στο μεταξύ τους Η2Η, Κέρμπερ και Κασάτκινα μετρούν από τρεις νίκες!

Την ίδια ώρα, στο Court 1 θα τεθούν αντιμέτωπες δυο από τις πιο βραχύσωμες αθλήτριες του Tour. Ο λόγος για τις Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα και Γέλενα Οσταπένκο. Ναι μεν η νεαρή Λετονή μπορεί να θεωρείται φαβορί, όμως η Σλοβάκα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και δηλώνει έτοιμη για την πρόκληση.

Οι δυο κοπέλες δεν έχουν χάσει ούτε σετ φέτος στο Wimbledon, μετρώντας τέσσερις νίκες με 8-0 στα σετ συνολικά. Έχουν “κονταροχτυπηθεί” δυο φορές, με την Τσιμπούλκοβα να έχει κερδίσει και τις δυο μέχρι τώρα!

Αμέσως μετά το παιχνίδι της Κέρμπερ με την Κασάτκινα στο κεντρικό court, και περίπου στις 16:30GR, η Σερίνα Γουίλιαμς θα ριχτεί στην μάχη. Η θρυλική Αμερικανίδα, κάτοχος επτά Wimbledon, θα αγωνιστεί απέναντι στην Ιταλίδα Καμίλα Γκιόργκι.

Οι δυο τους θα παίξουν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά, με την Σερίνα να έχει κερδίσει τις προηγούμενες τρεις, χωρίς να χάσει σετ. Πάντως, στο Βρετανικό Major φέτος η Γκιόργκι δείχνει αρκετά δυνατή ώστε να προβληματίσει το πρώην Νο1 του κόσμου.

Τέλος, την ίδια ώρα με το ματς της Γουίλιαμς, στο Court 1 θα διεξάγεται η αναμέτρηση της Γιούλια Γκέργκες με την Κίκι Μπέρτενς. Ένα πολύ αμφίρροπο δηλαδή παιχνίδι, με δυο από τις κορυφαίες αθλήτριες της φετινής χρονιάς.

Η Γερμανίδα έχει το πάνω χέρι καθώς είναι big hitter και την ευνοεί το γρασίδι στον τρόπο παιχνιδιού της, όμως η Μπέρτενς έχει δείξει στο τουρνουά πως έχει τον τρόπο να “ξεφεύγει” από τέτοιου είδους δοκιμασίες, με πρόσφατο παράδειγμα την νίκη της απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η Ολλανδή, μάλιστα, έχει κερδίσει και τις προηγούμενες δυο φορές που αγωνίστηκαν οι δυο τους, σε χωμάτινη, όμως, επιφάνεια.

WIMBLEDON LADIES DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ημέρα προημιτελικών: Πράξη 1η appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα