Προημιτελικά με στιλ! – VIDEO

16:58 9/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε ένα σαρωτικό πρώτο σετ, ωστόσο, δυσκολεύτηκε αρκετά στο υπόλοιπο ματς από τον 30χρονο Γάλλο, κάνοντας όμως break σε καίρια σημεία του αγώνα προκρίθηκε σε ακόμα έναν προημιτελικό στο αγαπημένο του Wimbledon!

16ος προημιτελικός για Φέντερερ στο Wimbledon!

Το νούμερο ακούγεται εξωπραγματικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς από το 2003 και μετά, μόνο το καταραμένο 2013 δεν κατάφερε να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον προημιτελικό γύρο στο αγαπημένο του Slam!

Ολα αυτά μετά την όχι και τόσο εύκολη νίκη του

κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό που μετά από ένα πρώτο σετ στο οποίο πήρε μόνο πέντε(!) πόντους, ανέκαμψε πλήρως αγωνιστικά και έδωσε ένα γερό τεστ στον “Βασιλιά”.

Κάνοντας πάντως δύο break σε καίρια σημεία των δύο τελευταίων σετ, ο Μαέστρος πήρε τελικά τη νίκη με 6-0, 7-5, 6-4 και την πρόκρισή του σε ακόμα έναν προημιτελικό, δίχως φυσικά να έχει χάσει σετ!

Η είδηση φυσικά της μέρας είναι το γεγονός ότι επιτέλους κάποιος τενίστας οδήγησε τον Φέντερερ στο να υπερασπιστεί break point(!)

Τέσσερις μάλιστα ευκαιρίες δημιούργησε ο Γάλλος τενίστας εκ των οποίων και τρεις “χρυσές στο 4-3 υπέρ του στο τρίτο σετ τις οποίες, αν εκμεταλλευόταν, θα σέρβιρε για το 2-1!

Δεν τα κατάφερε και μοιραία ηττήθηκε αφού πρώτα πάντως έδωσε τελικά τη μάχη του!

Ολα φάνταζαν εφιαλτικά για αυτόν στο πρώτο σετ στο οποίο δεν πήρε ούτε game, ήταν φανερά εκτός ρυθμού σε αντίθεση με τον Φεντ που έκανε κανονικό “πάρτι” συνεχίζοντας την πολύ “φρέσκια” εικόνα που έχει σε όλο το τουρνουά!

Ωστόσο, είτε κερδίζεις ένα σετ 6-0 είτε 7-6 βρίσκεσαι απλά μπροστά 1-0 και ο Μαναρινό μπόρεσε να “μπλοκάρει” το γεγονός ότι πήρε μόλις πέντε πόντους σε όλο το σετ και μπήκε αλλαγμένος προς το καλύτερο στο δεύτερο!

Η αδυναμία του Φέντερερ να κάνει break στις αρχές του δεύτερου κομματιού του αγώνα έβαλε σιγά-σιγά τον Μαναρινό στην εξίσωση του ματς, προς τέρψη του κοινού που ήθελε να δει πιο ανταγωνιστικό αγώνα!

Το ανορθόδοξο flat παιχνίδι του έμπειρου Γάλλου άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα στον “Βασιλιά” που έβγαζε πλέον αρκετά αβίαστα χάνοντας την υπομονή του σε πολλά ράλι εξαιτίας της εκνευριστικής σταθερότητας του Μαναρινό.

Πλέον, είχαμε ματς και οι δύο τενίστες πήγαν στήθος με στήθος μέχρι το 5-5.

Αρκεί όμως ένα κακό service game για να πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όλο τον κόπο που έχεις κάνει σε ένα σετ και ο Γάλλος το έπραξε στο συγκεκριμένο πολύ οριακό σημείο και μοιραία και το δεύτερο σετ πήγε περίπατο…

Παρά το 0-2 και τις απειροελάχιστες πιθανότητες που είχε πλέον να πάρει το ματς, ο Γάλλος δεν τα παράτησε προς τιμήν του και έδωσε ένα γερό τεστ στον “Βασιλιά” και στο τρίτο σετ!

Εφθασε μάλιστα πιο κοντά από ποτέ στο να του κάνει μεγάλη ζημιά και όταν και είχε διπλό break point στο 4-3 που θα του έδινε την ευκαιρία να σερβίρει για το 1-2!

Εκεί, όμως, ο Φέντερερ όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν βρήκε τις λύσεις με ένα τρομερό διαγώνιο forehand και ένα πρώτο σερβίς και ξεμπέρδεψε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Με τον Κέβιν Αντερσον αγωνίζεται ο Μαέστρος στον επόμενο γύρο ενώ διασταυρώνεται με τον Μίλος Ράονιτς ενδεχόμενα στα ημιτελικά.

Ο Καναδός τενίστας πέρασε στα τέσσερα σετ το εμπόδιο του Μακένζι ΜακΝτόναλντ και, εντελώς, αθόρυβα βρίσκεται στα προημιτελικά του Wimbledon με αντίπαλο τον νικητή της μάχης Τσιτσιπάς-Ισνερ!

Δευτέρα, 9/7: 4ος γύρος Wimbledon

Federer (Switzerland) beat Mannarino (France) 6-1 7-5 6-4
Raonic (Canada) beat McDonald (USA) 6-3 6-4 6-7(5) 6-2
Isner (USA) beat Tsitsipas (Greece) 6-4 7-6(8) 7-6(4)
Nishikori (Japan) beat Gulbis (Latvia) 4-6 7-6(5) 7-6(10) 6-1
Αnderson (S. Africa) beat Monfils (France) 7-6(4) 7-6(2) 5-7 7-6(4)
Nadal (Spain) beat Vesely (Czech Republic) 6-3 6-3 6-4
Djokovic (Serbia) vs Khachanov (Russia) 6-4 6-2 6-2
Del Potro (Argentina) vs Simon (France) 7-6(1) 7-6(5) 5-7 ToFi

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Προημιτελικά με στιλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα