Έχει έρθει για να το πάρει! – VIDEO

20:38 9/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ενας εξαιρετικός για ακόμη μια φορά Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε τον Γίρι Βέσελι και προκρίθηκε, για πρώτη φορά μετά το 2011, στα προημιτελικά του Wimbledon δίχως μάλιστα να έχει χάσει ούτε σετ!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιστρέφει θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Wimbledon μετά από επτά χρόνια!

Το μακρινό 2011, κατά τη διάρκεια εκείνης της ασύλληπτης σεζόν του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν η τελευταία φορά που ο 25χρονος τότε Ισπανός έφθανε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης

για να ηττηθεί εκεί από τον ανίκητο τότε Σέρβο!

Εκτοτε, ακολούθησε μια σειρά πολλών πρόωρων αποκλεισμών που “αμαύρωσε” κάπως την πολύ καλή φήμη που είχε χτίσει στο Wimbledon μέχρι το 2011 με παρουσία σε πέντε τελικούς και δύο τίτλους!

Το 2018, όμως, στα 32 του, και ενώ πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο γενικά αλλά ακόμη περισσότερο στις γρήγορες επιφάνειες, ο “ταυρομάχος” δείχνει περίτρανα πως μπορεί “χορεύει” και στο γρασίδι, στο οποίο πλέον αχνοφαίνεται το 18ο Grand Slam της καριέρας του!

Φυσικά και είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο όταν θα αντιμετωπίσει, λογικά, σε σειρά τους Ντελ Πότρο, Τζόκοβιτς και Φέντερερ αλλά όλοι οι παραπάνω οπωσδήποτε θα προτιμούσαν κάποιον άλλο αντίπαλο σε τελευταίους γύρους Slam!

Κόντρα στον Γίρι Βέσελι, ο ανανεωμένος Ράφα ήταν απολαυστικός για δύο σετ κάνοντας υγιεινό περίπατο ενώ στο τρίτο αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τον Τσέχο, έμεινε με break πίσω αλλά επέστρεψε εκπληκτικά για να κλείσει τελικά τον αγώνα δίχως απώλειες με 6-3, 6-3, 6-4.

Ενας Ναδάλ πολύ επιθετικός, εξαιρετικός στα δικά του service games και μετά από πολύ καιρό κινείται στο γρασίδι με τον τρόπο που το έκανε στα νεανικά του χρόνια αλλά και με ακόμα καλύτερο backhand από τότε!

Εκθειάζουμε διαρκώς το σερβίς του Ρότζερ Φέντερερ και δικαίως, ωστόσο, αυτό που έκανε ο Ραφαέλ Ναδάλ στα πρώτα δύο σετ κόντρα στον Βέσελι είναι ένα τρομερό επίτευγμα!

Ο 32χρονος τενίστας που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει σερβίς του επιπέδου του Ρότζερ Φέντερερ, έχασε μόλις έξι πόντους στα δικά του service games!

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς μέχρι και το 2-0 καθώς επέστρεφε εξαιρετικά τα σερβίς του Τσέχου ενώ από τη βασική γραμμή ήταν πολύ επιθετικός, άλλαζε γωνίες με μεγάλη άνεση και φυσικά δεν υπήρξε απάντηση από τον “βαρύ” στην κίνηση Βέσελι!

Και ενώ βαδίζαμε προς τον πιο μονοδιάστατο τέταρτο γύρο της μέρας, ο Βέσελι μπόρεσε να μπει στο ρυθμό του ματς στο τρίτο σετ και να μας χαρίσει τουλάχιστον μια ανταγωνιστική μάχη!

Οντως, ο Τσέχος κατάφερε να παίξει πολύ καλύτερο τένις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα σπάζοντας μάλιστα και το σερβίς του Ναδάλ στο 2-2 παίρνοντας, για ένα game τελικά μόνο, το προβάδισμα.

Ο Ναδάλ απάντησε άμεσα αλλά είναι αλήθεια ότι πλέον ο Βέσελι τον τέσταρε δυνατά και έπρεπε να “ματώνει” για κάθε πόντο.

Τελικά, σερβίροντας για να παραμείνει στο τουρνουά και με την πίεση του Ράφα να είναι αφόρητη, ο Βέσελι υπέκυψε και έδωσε την πρόκριση στον χαρισματικό Ισπανό που φυσικά θα θελήσει να κάνει και το βήμα παραπάνω για τα ημιτελικά!

Δευτέρα, 9/7: 4ος γύρος Wimbledon

Federer (Switzerland) beat Mannarino (France) 6-1 7-5 6-4
Raonic (Canada) beat McDonald (USA) 6-3 6-4 6-7(5) 6-2
Isner (USA) beat Tsitsipas (Greece) 6-4 7-6(8) 7-6(4)
Nishikori (Japan) beat Gulbis (Latvia) 4-6 7-6(5) 7-6(10) 6-1
Αnderson (S. Africa) beat Monfils (France) 7-6(4) 7-6(2) 5-7 7-6(4)
Nadal (Spain) beat Vesely (Czech Republic) 6-3 6-3 6-4

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Έχει έρθει για να το πάρει! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα