Έξαλλος ο Φούτσοβιτς με την ATP για τους πόντους στο Wimbledon

Το ATP Tour αποφάσισε να τιμωρήσει το Wimbledon για την απόφασή των Βρετανών διοργανωτών να αποκλείσει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, “παγώνοντας” τους πόντους για τη φετινή διοργάνωση.

Η ATP ανακοίνωσε επίσης ότι οι πόντοι που κατέκτησαν πέρυσι οι αθλητές, θα αφαιρεθούν με αποτέλεσμα οι τενίστες να μην έχουν

τη δυνατότητα να τους υπερασπιστούν.

Έτσι, είναι βέβαιο ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας ακόμη παίκτης που θα επηρεαστεί σημαντικά είναι ο Μάρτον Φούτσοβιτς o οποίος στο Championships του 2021 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον Τζόκοβιτς.

Ο 30χρονος Ούγγρος δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους 360 πόντους που συγκέντρωσε πέρυσι και με story στο Instagram εξέφρασε το θυμό του γι’αυτή την απόφαση.

“Δεν θα υπάρχουν πόντοι στο Wimbledon, ενώ οι περσινοί πόντοι θα αφαιρεθούν. Δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τους υπερασπιστούμε. Είστε σοβαροί εκεί στο ATP Tour; Από το Νο60 θα πέσω στο Νο130” έγραψε ο Φούτσοβιτς.

Οι αντιδράσεις τον αθλητών ενδέχεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Δεν αποκλείεται κάποιοι να μην αγωνιστούν καν στο θρυλικό τουρνουά.

The post Έξαλλος ο Φούτσοβιτς με την ATP για τους πόντους στο Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα