Σφιόντεκ: “Πολύ πιο ήρεμη αυτή τη χρονιά”

Η Νο1 στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ ,διανύει μια αδιανόητη σεζόν με πέντε τίτλους (Ρώμη, Ντόχα, Μαϊάμι, Indian Wells, Στουτγάρδη) και ένα σερί 28 νικών, ενώ πηγαίνει στο Roland Garros ως το μεγάλο φαβορί.

Η 20χρονη, που κέρδισε τον τίτλο στα courts του Παρισιού το 2020 δηλώνει πως νιώθει πολύ πιο ήρεμη αυτή τη χρονιά, ενώ μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση της με το Γαλλικό Όπεν:

“Σίγουρα σκέφτομαι την ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Πάντα μου αρέσει να έρχομαι εδώ και θυμάμαι συχνά το πρώτο μου

Junior Grand Slam, το οποίο ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Τότε αποφάσισα ουσιαστικά ότι αυτή είναι η ζωή που θα ήθελα να έχω και ότι θέλω να αφιερώσω πολλά για να είμαι η Νο1 τενίστρια στον κόσμο. Γι’ αυτό το Roland Garros είναι ένα καθοριστικό τουρνουά για μένα, όπου έμαθα πολλά.

Σίγουρα νιώθω διαφορετικά φέτος αλλά θα έλεγα μάλλον με έναν θετικό τρόπο. Χαίρομαι που μπορώ να χρησιμοποιήσω όλες τις εμπειρίες μου. Το γεγονός ότι πέτυχα ήδη τόσα πόντους με κάνει να έχω ήδη μια καλή σεζόν και δεν νιώθω τόση πίεση όσον αφορά το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω και σε αυτό θα επικεντρωθώ.

Υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο Grand Slam, αλλά μπορεί επίσης να το κάνει λίγο πιο πιεστικό, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα βήμα προς βήμα και να επικεντρωθώ σε κάθε επόμενο αγώνα.

Αυτή τη φορά είμαι πιο ήρεμη. Κατάφερα να αποδείξω στον εαυτό μου και στους άλλους ότι μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες. Πριν, δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση. Φέτος νιώθω πολύ πιο άνετα. Δεν έχω παίξει σε τουρνουά Grand Slam από τότε που ξεκίνησε το σερί μου. Θα δούμε αν αυτό που έκανα πριν, αυτή τη φορά θα είναι αρκετό. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των τουρνουά που κέρδισα, είχα άγχος για την απόδοσή μου. Αλλά πάντα προσπαθούσα να επικεντρώνομαι στο τένις.

Στο Παρίσι, δεν βάζω στόχους για τον εαυτό μου. Θέλω απλώς να παίζω αγώνα με αγώνα.
Ξέρω ότι το σερί μου μπορεί να τελειώσει σύντομα. Δεν θέλω να απογοητευτώ όταν συμβεί αυτό. Είναι υγιές να το γνωρίζω αυτό. Είμαι ικανοποιημένη με όσα έχω ήδη πετύχει αυτή τη σεζόν.

Όταν ανέβαινα τις βαθμολογίες, δεν κοιτούσα πού βρισκόμουν. Δεν με ένοιαζε αν ήμουν στην 100η ή στην 50η θέση. Απλώς συνέχισα να δουλεύω. Είναι λίγο διαφορετικά τώρα, γιατί ο κόσμος αντιμετωπίζει διαφορετικά την πρώτη θέση στην κατάταξη. Ο κόσμος έχει αλλάξει, αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, νιώθω ότι εξακολουθώ να είμαι το ίδιο άτομο και τενίστρια. Ξέρω ότι ακόμα μαθαίνω και έχω πολλά να βελτιώσω. Αυτή είναι η βάση για μένα”.

Η Ίγκα Σφιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Λέσια Τσουρένκο (No121) στον 1ο γύρο του Roland Garros.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σφιόντεκ: “Πολύ πιο ήρεμη αυτή τη χρονιά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα