Φέντερερ: “Έτοιμος να τα δώσω όλα ξανά”

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει έτσι ώστε να επιστρέψει υγιής στα γήπεδα ύστερα από τις τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στα πόδια τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο Ελβετός αναφέρθηκε στο απίστευτο comeback του Ναδάλ φέτος και δήλωσε πως θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

“Είναι απίστευτη έμπνευση όταν κάποιος επιστρέφει μετά από τεράστια προβλήματα υγείας. Ο Ράφα κι εγώ μιλάμε στο τηλέφωνο κατά καιρούς, μιλάμε πολύ. Ήξερα ότι δεν τα πήγαινε καλά, αλλά όταν τα κατάφερε ήμουν πολύ χαρούμενος

για εκείνον. Η προσπάθεια είναι τεράστια.

Δεν δημοσιεύω πολλές φωτογραφίες από την επίπονη προπόνηση γιατί ήμουν πάντα πεπεισμένος ότι ήταν αυτονόητο. Όλοι προπονούνται σκληρά. Ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι μέχρι το τέλος της καριέρας μου δεν θα ήμουν σε εντελώς κακή κατάσταση. Αργότερα θα ήθελα να πάω για σκι με τα παιδιά και να παίξω ποδόσφαιρο με τους συναδέλφους μου. Γι’ αυτό κάνω αποθεραπεία τώρα – όχι μόνο για τένις, αλλά για τη ζωή μετά την καριέρα μου”, τόνισε.

Ο ατζέντης του Φέντερερ, Τόνι Γκόντσικ, μίλησε πρόσφατα στο Standard Sport και ανέφερε πως η ομάδα του Ελβετού στοχεύει σε μια καλή προετοιμασία φέτος το καλοκαίρι έτσι ώστε να έχει μια σημαντική ευκαιρία να παίξει το 2023. Ο Μαέστρος έχει ήδη δηλωθεί για το τουρνουά της Βασιλείας τον Οκτώβριο.

“Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τόσο μακριά. Περιμένω το ΟΚ από τους γιατρούς. Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα ξανά. Νιώθω σαν ένα άλογο κούρσας που ξύνει το στασίδι του και θέλει να αγωνιστεί. Το καλοκαίρι ελπίζω να καταφέρω να προπονηθώ πιο έντονα. Ανυπομονώ να επιστρέψω σπίτι το βράδυ μετά από μια δύσκολη μέρα της προπόνησης και να είμαι εντελώς εξουθενωμένος.

Όπως συμβαίνει με ένα αυτοκίνητο, πρέπει να στρίψεις χίλιες βίδες μέχρι να λειτουργήσει ομαλά ο κινητήρας. Σήμερα, η φυσικοθεραπείες, οι διατάσεις και η πρωινή προθέρμανση χρειάζονται περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο court. Ακολουθεί προθέρμανση, μισή ώρα. Μετά από αυτό τρώω, κάνω διατάσεις, δυναμώνω τους αστραγάλους μου με ασκήσεις με λάστιχα μετά ξανά ζέσταμα, κάνω γυμναστική και εκρηκτικές ασκήσεις ταχύτητας. Πριν παίξω τελικά, φροντίζω το σώμα μου για δυόμισι ώρες.

Τώρα, φυσικά, όλα βασίζονται στην οικογένεια. Θέλω να βρω τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο τένις μου, τις ανάγκες των παιδιών, τη σύζυγο μου Μίρκα, τους φίλους μας. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ο τροχός γυρίζει όλο και πιο γρήγορα με την ηλικία. Τώρα είμαι στη μέση της ζωής, έχω ακόμα αρκετή ενέργεια, συν πολλή εμπειρία, είμαι γεμάτος όρεξη για δράση.

Είμαι χαρούμενος που είμαι 40 και ανυπομονώ για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Απλώς μερικές φορές μου φέρνει λίγο νοσταλγία που ήταν όλα τόσο καιρό πριν και η καριέρα μου μάλλον δεν θα κρατήσει τόσο πολύ. Ήταν μια απίστευτα υπέροχη στιγμή. Ελπίζω να το ξαναζήσω σε κάποιο βαθμό”.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Φέντερερ: “Έτοιμος να τα δώσω όλα ξανά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα