Γενεύη: Παρέμεινε στο θρόνο του ο Ρουντ (vids)

Ο Κάσπερ Ρουντ χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σπουδαία ανατροπή στο 3ο set του τελικού του κόντρα στον Ζοάο Σόουζα, για να φτάσει στον 8ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το Geneva Open.

Ο Νορβηγός, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο 250άρι τουρνουά της Ελβετίας, κερδίζοντας τέσσερα από τα τελευταία πέντε games του φετινού τελικού.

Αν και βρέθηκε πίσω με 3-5 στο καθοριστικό κομμάτι του ματς, ο Νο8 τενίστας του κόσμου βρήκε τον τρόπο

να επικρατήσει του 33χρονου Πορτογάλου αντιπάλου του με 7-6(3), 4-6, 7-6(1) μετά από τρεις ώρες σπουδαίας μάχης.

An 8th ATP title @CasperRuud98 makes it 6 titles in his last 7 clay ATP 250 tournaments!#GonetGenevaOpen pic.twitter.com/kDMFDp0uBR

Tennis TV (@TennisTV) May 21, 2022

Με 11 άσους και 77/117 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον τελικό ο 23χρονος, που έφτασε τους επτά τίτλους καριέρας στην αγαπημένη του επιφάνεια, κάνοντας το πολυπόθητο back to back στη Γενεύη.

Μπορεί ο Νορβηγός, πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του επικείμενου Roland Garros, να μην διένυσε καλή clay season, όμως πηγαίνει με ανεβασμένη την ψυχολογία στο Παρίσι.

Με 11 νίκες σε 16 αγώνες ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του Γαλλικού Όπεν ο Ρουντ, που την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα χάσει θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα παραμείνει μετά την υπεράσπιση του τίτλου του, στο Νο8.

Ο Ζοάο Σόουζα από την πλευρά του, δεν τα κατάφερε στον 2ο ΑΤΡ τελικό του μέσα στο 2022, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Πούνε της Ινδίας (ΑΤΡ 250). Ο Πορτογάλος θα κερδίσει πάντως, 16 θέσεις στον πίνακα της ΑΤΡ και θα ανέβει στο Νο63.

GENEVA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Γενεύη: Παρέμεινε στο θρόνο του ο Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα