ΕΠΟΣ Κβίτοβα! – VIDEO

Τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει μια ασυγκράτητη Πέτρα Κβίτοβα στο τουρνουά της Ντόχα! Η 28χρονη τενίστρια επικράτησε, μετά την Καρολίν Βοζνιάκι, και της Γκαρμπινιε Μουγκουρούθα και κέρδισε πανάξια έναν σπουδαίο τίτλο που την τοποθετεί και πάλι για τα καλά στα υψηλά πατώματα του γυναικείου τένις!

Τι και αν έμεινε και πάλι πίσω με σετ;

Τι και αν προερχόταν από έναν εξαντλητικό ημιτελικό κόντρα στην Καρολιν Βοζνιάκι, διάρκειας σχεδόν τριών

ωρών;

Τίποτα απ’όλα αυτά και κατά συνέπεια ούτε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα μπόρεσε να σταματήσει το ασυγκράτητο τρένο της Πέτρα Κβίτοβα που με ακόμα μια ψυχωμένη και τρομερή εμφάνιση, κέρδισε με ανατροπή την Ισπανίδα τενίστρια με 3-6, 6-3, 6-4 για να κατακτήσει τον δεύτερο φετινό της τίτλο!

Με τις εμφανίσεις το τελευταία δεκαπενθήμερο, η πολύπαθη Τσέχα αποδεικνύει πως ανήκει και πάλι στην ελίτ του γυναικείου τένις καθώς έπαιξε φανταστικά στην Αγία Πετρούπολη αλλά κυρίως στη Ντόχα και κέρδισε πολύ δυνατές αντιπάλους!

Ο 22ος τίτλος καριέρας αυτής της θαυμάσιας αθλήτριας έρχεται να πιστοποιήσει πως ήρθε για να μείνει στην κορυφή του αθλήματος και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει όταν παίζει σε αυτό το ρυθμό!

Μετά την Καρολίν Βοζνιάκι, ήταν η σειρά της Νο4 τενίστριας στον κόσμο, Μουγκουρούθα, που προκρίθηκε στον τελικό άνευ αγώνας άρα ήταν πολύ πιο ξεκούραστη, να γευτεί τι σημαίνει Κβίτοβα στα καλά της!

Η κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων μπήκε μεν πολύ δυνατά στο ματς, μιας και προηγήθηκε με το ευρύ 5-0 επί της Τσέχας αλλά αυτό οφειλόταν περισσότερο στο γεγονός πως η Κβίτοβα ήταν εκτός κλίματος τελικού στην αρχή.

Μόλις άρχισε να ανεβάζει στροφές άρχισαν και τα πρώτα προβληματα για τη Μουγκουρούθα που πέρασε μια μικρή τρομαρα για να κλείσει το π-ρώτο σετ, το έκανε όμως στο 6-3.

Με σετ πίσω είχε μείνει και κόντρα στη Βοζνιάκι αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Αυτό ακριβώς έκανε και στον τελικό, και με προοδευτικά καλύτερο τένις με το χαρακτηριστικό πολύ επιθετικό της στιλ, η Κβίτοβα υπρασπίστηκε break point πριν κάνει αυτή πρώτη το σπάσιμο σερβίς στο δεύτερο σετ και προηγηθεί με 5-2 έχοντας μεγάλο μαξιλαράκι ασφαλείας για την ισοφάριση.

Το επίπεδο τένις που είδαμε γινόταν ολοένα και καλύτερο και η ψύχραιμη Τσέχα ισοφάρισε στέλνοντας ακόμα μια ματσάρα στη Ντόχα σε τρίτο και καθοριστικό σετ!

Αυτή που μπήκε με καλύτερη ψυχολογία στο τελικό στάδιο του αγώνα ήταν η Κβίτοβα!

Οι δυο τους αντάλλασσαν πολύ υψηλής ποιότητας μπάλες, αλλά η δύναμη και η ψυχή που έβγαλε η 28χρονη αθλήτρια ήταν το κάτι άλλο και της έδωσαν το break που οδήγησε τελικά στη νίκη.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια της Μουγκουρούθα να επιστρέεψει στο ματς, η Κβίτοβα δεν της το επέστρεψε και με τη 10η σερί νίκη της στο τουρ έγινε η αθλήτρια που όλες οι υπόλοιπες θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να την κερδίσουν στο τουρ!

Από την άλλη, αυτή ηταν η καλύτερη αγωνιστικά εβδομάδα της Μουγκουρούθα μετά από καιρό που σίγουρα την τονώνει με αυτοπεποίθηση για τα μεγάλα τουρνουά που ακολουθούν!

Η ανοδος της Κβίτοβα μόνο καλό κάνει στον ανταγωνισμό του τουρ ενώ, μην ξεχνάμε, περιμένουμε και τα comeback των Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα για να δούμε φοβερά πράγματα στο γυναικείο τουρ.

.@Petra_Kvitova speaks after claiming the first Premier 5 title of 2018 at @QatarTennis! pic.twitter.com/eYmoYM4yaf

WTA (@WTA) 18 Φεβρουαρίου 2018

Finalist @GarbiMuguruza acknowledges the @QatarTennis crowd and receives her trophy! pic.twitter.com/lPlUvhqcPY

WTA (@WTA) 18 Φεβρουαρίου 2018


Κυριακή, 18/2: Τελικός Doha Open

Kvitova (Czech Republic) beat Muguruza (Spain) 3-6 6-3 6-4

Kώστας Αϊτάκης

The post ΕΠΟΣ Κβίτοβα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα