Έμαθε αντίπαλο ο Στέφανος στην Μασσαλία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί αυτήν την εβδομάδα στο 250αρι τουρνουά της ΑΤΡ στην Μασσαλία της Γαλλίας. Σήμερα, έμαθε και τον πρώτο του αντίπαλο στον θεσμό, αφού έγινε η κλήρωση της διοργάνωσης.

Στο ταμπλό δεν βρίσκεται το όνομα του περσινού τροπαιούχου Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στο γόνατο, αλλά ούτε και το όνομα του Νο1 του ταμπλό Νταβίντ Γκοφάν, ο οποίος απέσυρε την συμμετοχή

του την τελευταία στιγμή μετά τον χθεσινό τραυματισμό του στο ματς κόντρα στον Γκριγκορ Ντιμιτρόφ, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Την θέση του στην κορυφή του ταμπλό πήρε ο πέμπτος seeded, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας λοιπόν, Νο82 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του θεσμού, τον Γάλλο Νικολά Μαού. Ο Στέφανος έχει αναμετρηθεί ξανά με τον πολύπειρο Γάλλο, στα προκριματικά του πρόσφατου Αμερικανικού Όπεν, όπου και είχε ηττηθεί στα τρία σετ μη καταφέρνοντας να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Grand Slam της Νέας Υόρκης.

Ο 36χρονος Μαού, βρίσκεται στο Νο101 της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας φτάσει στην καριέρα του μέχρι το Νο37 του κόσμου. Ο ”Στεφ” μετά την ήττα του στο Μονπελιέ από τον Ζερεμί Σαρντί, καλείται να ”παλέψει” με ακόμη έναν Γάλλο τενίστα σε 1ο γύρο τουρνουά της ΑΤΡ. Πέρσι, στον ίδιο θεσμό, ο Τσιτσιπάς είχε αγωνιστεί κόντρα στον Μπενουά Περ στον 1ο γύρο και είχε ηττηθεί με straight-sets.

Αν καταφέρει και περάσει στον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ζιλ Μιούλερ, Νο6 του ταμπλό στην Μασσαλία και τον Ρώσο Ντανιήλ Μεντβέντεβ. Αν καταφέρει και βρεθεί στα προημιτελικά, έχει πιθανή διασταύρωση με το Νο2 του ταμπλό Στάνισλας Βαβρίνκα.

Στην υπόλοιπη κλήρωση, το πρώην Νο3 του κόσμου Σταν Βαβρίνκα, περνάει bye τον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Λάσλο Ντζέρε, πριν από μια ενδεχόμενη ”μάχη” στα προημιτελικά με έναν εκ των Ζιλ Μιούλερ, Ντανιήλ Μεντβέντεβ, Στέφανο Τσιτσιπά και Νικολά Μαού. Πιθανός αντίπαλος του Ελβετού στα ημιτελικά είναι ο ”γηπεδούχος” και Νο3 του ταμπλό, Λούκας Πούιγ.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, ο Μπαουτίστα Άγκουτ είναι ο… άρχων του ”κουτιού” καθώς περνάει bye τον 1ο γύρο του θεσμού και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Μάλεκ Γιαζίρι και τον Ζουλιάν Μπενετό. Στα προημιτελικά είναι πιθανό το ντέρμπι του με αντίπαλο τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοβ, ενώ στα ημιτελικά, βάση λογικής θα βρεθεί αντίπαλός του ο Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος είναι Νο4 στο ταμπλό.

Ο Μπέρντιχ με την σειρά του έχει βατή κλήρωση, καθώς περνάει bye τον 1ο γύρο και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη προερχόμενο από τα προκριματικά. Στα προημιτελικά θα βρει απέναντί του τον Βόσνιο Νταμίρ Ντζουμούρ.

Ο Πούιγ Νο3 του ταμπλό, από την πλευρά του, στον 2ο γύρο(1ος bye) θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Πιέρ Ουγέ Ερμπέρ και στα προημιτελικά ένα εκ των Ζιλ Σιμόν, Μαξιμίλιαν Μάρτενερ, Ζοάο Σόουζα και Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Πιθανοί προημιτελικοί

Μπαουτίστα Άγκουτ-Κατσάνοβ

Μπέρντιχ-Ντζουμούρ

Πούιγ-Σιμόν

Βαβρίνκα-Μιούλερ

MOSSELLE OPEN DRAW l OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έμαθε αντίπαλο ο Στέφανος στην Μασσαλία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα