Επιβίωσε ο Ζβέρεφ!

Δεύτερο σερί ματς του Αλεξάντερ Ζβέρεφ πήγε σε τρίτο σετ αλλά ο Γερμανός τενίστας επιβίωσε κόντρα στον συμπατριώτη του, Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters!

Το πάει με τον δύσκολο τρόπο…

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε, θεωρητικά, μια βατή κλήρωση στο πρώτο χωμάτινο Masters, ωστόσο, αυτό έμεινε στα χαρτιά μιας και ο 20χρονος Γερμανός έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να φτάσει στα προημιτελικά!

Μετά την ανατροπή κόντρα στον Ζιλ Μιούλερ, ο Σάσα κέρδισε

στα τρία σετ και τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 6-4, 4-6, 6-4 και έμεινε ζωντανός στο τουρνουά ενώ υπάρχει περίπτωση να παίξει με τον αδερφό του, Μίσα, στους “8”!

Αν ο πρεσβύτερος, Μίσα, κερδίσει τον Ρισάρ Γκασκέ θα κλείσει αυτό το “εμφύλιο” ραντεβού, στην πρώτη τους ever αναμέτρηση στο τουρ.

Στα του ματς με τον Στρουφ, οι δύο συμπαίκτες πριν μια εβδομάδα στην ομάδα Davis της Γερμανίας έδωσαν μια κλειστή μάχη που εντελώς οριακή βρήκε νικητή τον ταλαντούχο νεαρό.

Ο Στρουφ, στη μέρα του, με τον επιθετικό του προσανατολισμό και τα ανεβάσματα στο φιλέ, είναι πολύ “άβολος” αντίπαλος και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Ο Ζβέρεφ από την άλλη, είχε μερικά διαστήματα που “πέταγε”, είχε όμως και άλλα που δυσκολευόταν πολύ να βρει τις μπάλες που ήθελε, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο σερβίς.

Στο δεύτερο σετ, μάλιστα, κράτησε μόνο μία φορά το σερβίς του σε πέντε δικά του service game και παρά τη θαυμάσια δουλειά που έκανε στις επιστροφές, η ζημιά είχε γίνει.

Ακόμα και στο τρίτο σετ, την δουλειά έκαναν και πάλι τα return games μιας και ο ίδιος υπέστη δύο breaks αλλά τελικά, όντας ελαφρώς καλύτερος στα ράλι, κατάφερε να πάρει αυτήν την “οριακή” νίκη που, καποιες φορές, είναι όλα τα λεφτά για μια εξαιρετική πορεία σε τουρνουά.

Παρά το γεγονός, ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον “ξεζούμισε”, ο Νταβίντ Γκοφάν πέτυχε ακόμα μια μεγάλη νίκη εις βάρος του Μπαουτίστα Αγούτ με 6-4, 7-5 σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από το, κατά λάθος, χτύπημα με τη μπάλα σε ένα ball boy από τον Ισπανό στα μέσα του δεύτερου σετ δίχως όμως να τιμωρηθεί με default.

Ο 26χρονος Βέλγος φάνηκε πως θα καθάριζε το ματς νωρίτερα όταν και προηγήθηκε με διπλό break στο δεύτερο σετ αλλά πήγε να αυτοκτονήσει με τον Αγούτ να ισοφαρίζει σε 5-5 δίχως όμως να κάνει κάτι παραπάνω.

Πέμπτη, 19/4: 3ος γύρος Monte Carlo Masters

Goffin (Belgium) beat Agut (Spain) 6-4 7-5

A.Zverev (Germany) beat Struff (Germany) 6-4 4-6 6-4

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Επιβίωσε ο Ζβέρεφ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα