Επίσημο: Τάι-μπρέικ στο Αυστραλιανό Όπεν από το 2019

Είναι πλέον επίσημο. Από το Αυστραλιανό Όπεν του 2019 θα υπάρχει τάι-μπρέικ στο τελικό σετ κάθε αναμέτρησης, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας, δια στόματος Κρεγκ Τιλί…

Ο διευθυντής του Αυστραλιανού Όπεν και Πρόεδρος του Tennis Australia, Κρεγκ Τιλί, ανακοίνωσε σήμερα κι επίσημα την θέσπιση νικηφόρου τάι-μπρέικ

στο τελικό σετ κάθε αναμέτρησης του ΑΟ, από το ερχόμενο έτος.

Έναν μήνα πριν την έναρξη του Major της Μελβούρνης, έρχεται η επανάσταση στον τομέα των τάι-μπρέικ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία θα κρίνονται οι αγώνες, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σε τάι-μπρέικ των 10 πόντων!

Η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα, αν και αρκετό καιρό πριν, είχε διαρρεύσει πως υπάρχει τεράστια πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Πλέον, όλα τα Grand Slam της χρονιάς θα υπάρχει τάι-μπρέικ, πλην του Roland Garros.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τιλί:

“Ρωτήσαμε παίκτες του παρόντος και του παρελθόντος, σχολιαστές, μάνατζερ, αναλυτές, αν θέλουν να έχουν “advantage final set” ή όχι.

Καταλήξαμε στο τάι-μπρέικ των 10 πόντων στο 6-6 των τελικών σετ, για να διασφαλίσουμε στους φιλάθλους μας ένα ξεχωριστό φινάλε στις σπουδαίες μονομαχίες, με ένα μεγαλύτερο τάι μπρέικ, που επιτρέπει να δούμε μια τελευταία ανατροπή και αλλαγή του μομέντουμ.

Αυτό το μεγαλύτερο τάι-μπρέικ μειώνει επίσης την κυριαρχία του σερβίς, που μπορεί να κυριαρχήσει στα μικρότερα τάι μπρέικ”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Επίσημο: Τάι-μπρέικ στο Αυστραλιανό Όπεν από το 2019 appeared first on Tennis24.

Keywords
Αναζητήσεις
ται μπρέικ αυστραλιανό 2019
Τυχαία Θέματα