Ο Τιμ αναλύει τις διαφορές των κορυφαίων

Ο Ντομινίκ Τιμ σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, αναλύοντας τις διαφορές τους με τους υπόλοιπους τενίστες…

Η τριάδα Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς, έχει κυριαρχήσει όσο λίγες στο παγκόσμιο τένις. Ενδεικτικό το ότι ακόμη και τώρα, που και οι τρεις αθλητές βρίσκονται άνω των 30 ετών, κατέχουν τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ένα από τα αστέρια του τένις αυτή τη στιγμή, ο Ντομινίκ Τιμ,

που βρίσκεται στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε σε συνέντευξή του για τις διαφορές των τριών μεγάλων σε σχέση με τους υπόλοιπους, αναλύοντας παράλληλα τι τους κάνει ξεχωριστούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Προσωπικά πιστεύω πως οι συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στο Tour, ευνοούν τους τρεις κορυφαίους να βρίσκονται σταθερά στις θέσεις τους. Λείπει κάτι από τους υπόλοιπους τενίστες και δεν μπορούν να τους απειλήσουν.

Όλοι μπορούν να κερδίσουν έναν από τους Top3, κι εγώ τους έχω κερδίσει, αλλά αμέσως μετά από μια τόσο σπουδαία νίκη, δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος, δεν μπορείς να κρατήσεις τόσο ψηλά το επίπεδό σου, στην επόμενη αναμέτρηση που θα δώσεις.

Για παράδειγμα, το 2017 στον προημιτελικό του Roland Garros κέρδισα 3-0 τον Τζόκοβιτς παίζοντας φοβερά, όμως στον ημιτελικό ο Ναδάλ με ισοπέδωσε γιατί ήμουν πολύ κακός.

Δεν είμαι ανυπόμονος, αλλά πρέπει κάποιος από εμάς, τους νεότερους, να κάνει το βήμα παραπάνω όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι. Πρέπει κάποιος νέος να κερδίσει Grand Slam.

Είναι μεγάλη μας τιμή, που παίζουμε με τρεις από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. Είμαι σίγουρος πως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, κάποιος άλλος, πέραν των τριών μεγάλων, θα κερδίσει Grand Slam”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Τιμ αναλύει τις διαφορές των κορυφαίων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα