Γι’ αυτό ο Ναδάλ τραυματίζεται συχνά

Ο για πολλά χρονιά σύμβουλος διατροφής του Ρότζερ Φέντερερ, Πιέρ Παγκανίνι, μίλησε για τους συχνούς τραυματισμούς του Ράφαελ Ναδάλ…

Είναι ένα ερώτημα το οποίο ταλανίζει πολύ τον φίλαθλο κόσμο του τένις. Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν τον Ράφα Ναδάλ σε τόσο συχνούς τραυματισμούς ;

Ο Πιέρ Παγκανίνι, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για αυτό, αναλύοντας τις προπονήσεις του Ισπανού και συγκρινόντάς τες παράλληλα με τις προπονήσεις των Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Κάθε τενίστας έχει ξεχωριστή μέθοδο προπόνησης. Έτσι

και ο Ναδάλ. Μερικοί αθλητές ρισκάρουν περισσότερο από άλλους στις προπονήσεις, αγχώνονται περισσότερο, ανεβάζουν ακόμη υψηλότερα την αδρεναλίνη τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ισπανός. Πρέπει να ξέρεις πότε είναι αναγκαίο να φτάσεις στα όριά σου. Πρέπει να ξέρεις πάντοτε πόσο δουλεύεις και τι προσπαθείς να κερδίσεις μέσα από αυτό.

Το τένις είναι πολύ δύσκολο και περίπλοκο άθλημα και ο Ναδάλ θέλει να το ζει καθημερινά. Ανεβάζει πολύ υψηλούς ρυθμούς στις προπονήσεις του και γι’ αυτό πιστεύω τραυματίζεται και πιο συχνά από τους υπόλοιπους.

Πάντα χρειάζεσαι τύχη, αλλά στον πρωταθλητισμό λίγο περισσότερο. Είναι λίγο περίεργο, αλλά το πάθος και τον δυναμισμό των Φέντερερ και Βαβρίνκα στους αγώνες, δεν τον βλέπεις στις προπονήσεις τους.

Για παράδειγμα, εν αντιθέσει με τον Ναδάλ, οι δυο Ελβετοί κάνουν προπονήσεις σε ρυθμούς… juniors”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Γι’ αυτό ο Ναδάλ τραυματίζεται συχνά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα