Εκτός κυρίως ταμπλό ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Ιταλό και Νο661 του κόσμου, Ντενιέλε Κάπεκι με 7-6(3), 6-3, μετά από περίπου 2 ώρες μένοντας εκτός κυρίως ταμπλό από το indoor τουρνουά ATP Challenger που πραγματοποιείται στο Φορλί της Ιταλίας. 

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 61% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (28/46) και 33% στο 2ο (11/33) αντιμετώπισε για 3η σερί αναμέτρηση πρόβλημα στο tie-break το οποίο αυτή τη φορά έχασε με 7/3. 

Μέχρι να φτάσουμε εκεί ο Νο771 του κόσμου κατάφερε να πάρει προβάδισμα

με 3-1 στο 1ο set, όμως με δύο break του Καπέκι, βρέθηκε πίσω με 5-4 και τον Ιταλό να σερβίρει για το set. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει το break πίσω ισοφαρίζοντας σε 5-5 και λίγο αργότερα χάρη σε ένα τεράστιο hold να προηγηθεί με 6-5 “σβήνοντας” 3 break-points πριν ο Καπέκι οδηγήσει το set στο tie-break.

Εκεί ο Ιταλός πήρε προβάδισμα με 4/2 και 6/3 βρίσκοντας δύο σερί μίνι break, για να κλείσει το set με 7/3 μετά από 70 λεπτά αγώνα. 

Στο 2ο set, το οποίο ήταν πιο “κλειστό” ο Ιταλός χρειάστηκε μόλις ένα break (4-2), το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος του set φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στα διπλά μαζί με τον Μιχάλη Περβολαράκη, ο οποίος έχει περάσει απευθείας στο κυρίως ταμπλό και θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό, Λούκα Ποτέντζα.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Εκτός κυρίως ταμπλό ο Πέτρος Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα