Σε πέντε πόλεις το Davis Cup Finals του χρόνου – Wildcards για Σερβία και Μ. Βρετανία

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση των τελικών του Davis Cup για το 2021 σε 3 πόλεις (Μαδρίτη, Τορίνο, Ίνσμπουργκ), η ITF ανακοίνωσε την Κυριακή (5/12), ότι οι τελικοί του χρόνου θα διεξαχθούν σε 5 διαφορετικές πόλεις.

Μάλιστα, οι χώρες που θα συμμετάσχουν στα Finals το 2022 θα είναι 16 αντί για 18 που αγωνίστηκαν φέτος. Πρόκειται λοιπόν να έχουμε τέσσερις ομίλους σε τέσσερις πόλεις με τις οκτώ πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα νοκ-άουτ σε μια ουδέτερη πέμπτη διοργανώτρια πόλη, όπως δήλωσε

η ITF και οι ιδιοκτήτες της διοργάνωσης Kosmos Tennis.

“Θα θέλαμε οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις φάσεις των ομίλων, να ανήκουν στις χώρες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Davis Cup Finals του χρόνου”, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ITF Ντέιβιντ Χάγκερτι, προσθέτοντας ότι το διοικητικό όργανο αναμένεται να λάβει απόφαση για τις διοργανώτριες πόλεις τον Μάρτιο.

Η πέμπτη “ουδέτερη πόλη” όπως αποκαλέστηκε από τον Χάγκερτι θα φιλοξενήσει τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό και θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο στόχος των διοργανωτών από πέρισυ ήταν να αντικατασταθούν οι εντός και εκτός έδρας ties, με μία διοργάνωση τύπου τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, η διεξαγωγή του φετινού τελικού στη Μαδρίτη προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η Ισπανία ήταν μία από τις χώρες που συμμετείχαν στο τουρνουά.

“Είχαμε πολλές συζητήσεις με παίκτες, αρχηγούς, διαφορετικά μέλη διαφορετικών ομάδων και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλα τα σχόλια που λάβαμε ήταν υπέροχα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmos Tennis Ένρικ Ρόχας.

“Αυτή είναι μια εξέλιξη και νομίζω ότι η επόμενη χρονιά θα μας κάνει ένα ακόμη βήμα στο είδος του Παγκόσμιου Κυπέλλου τένις. Είμαστε πραγματικά, πολύ ενθουσιασμένοι” πρόσθεσε ο Χάγκερτι, τονίζοντας ότι η διοργάνωση σέβεται τις απόψεις των αθλητών.

Ήδη έχουμε τις πρώτες 4 χώρες που συμπληρώνουν το καρέ των ομίλων με την Μ. Βρετανία και τη Σερβία να δέχονται wildcards για το 2022. Φυσικά, η Κροατία και η Ρωσία που έφτασαν μέχρι τον τελικό έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους για του χρόνου.

“Ένα μοντέλο πέντε πόλεων θα παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία στο πρόγραμμα, θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους θαυμαστές να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του Davis Cup και θα εξασφαλίσει την οικονομική και εμπορική βιωσιμότητα του τουρνουά” δήλωσε ο Χάγκερτι που την ίδια μέρα ανακοίνωσε ότι πάνω από 100.000 άτομα παρακολούθησαν από κοντά τα φετινά Finals.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σε πέντε πόλεις το Davis Cup Finals του χρόνου – Wildcards για Σερβία και Μ. Βρετανία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα