Τζόκοβιτς: Για 350η εβδομάδα στο Νο1 – Στόχος το ρεκόρ της Γκραφ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπλήρωσε 350 εβδομάδες στην κορυφή της κατάταξης της ATP επεκτείνοντας το ρεκόρ του για τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου. 

Ήταν μια ιστορική σεζόν για τον Σέρβο, ο οποίος βρέθηκε στο Νο1 του κόσμου στο τέλος της σεζόν για 7η φορά στην καριέρα του καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας (6). 

Τον περασμένο Μάρτιο (8/3) ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ (310 εβδομάδες), το οποίο ο Ελβετός κατείχε από την έναρξη της κατάταξης (1973) και από εκεί και πέρα ο Σέρβος

δεν κοίταξε ξανά πίσω. 

“Με ενθουσιάζει να περπατάω στο μονοπάτι των θρύλων του αθλήματος.”, είχε πει τότε ο Τζόκοβιτς. “Το να ξέρεις ότι κέρδισες μια θέση ανάμεσά τους ακολουθώντας το παιδικό σου όνειρο είναι μια όμορφη επιβεβαίωση ότι όταν κάνεις πράγματα από αγάπη όλα είναι πιθανά.”

Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το 2021 με ρεκόρ 55-7 κερδίζοντας σημαντικούς τίτλους, ανάμεσά τους τα τρία από τα τέσσερα Majors (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon), αλλά και το τουρνουά στο Βελιγράδι, όπως και το Masters στο Παρίσι. 

Η τελευταία φορά που ο Σέρβος ανέβηκε στο Νο1 και δεν έπεσε (μέχρι τώρα) από εκεί, ήταν στις 3 Φεβρουαρίου του 2020. 

Ο 34χρονος θα έχει την εύκαιρα να γράψει και πάλι ιστορία την επόμενη σεζόν, καθώς θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ, η οποία παρέμεινε στο Νο1 του κόσμου στις γυναίκες για 377 εβδομάδες! 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τζόκοβιτς: Για 350η εβδομάδα στο Νο1 – Στόχος το ρεκόρ της Γκραφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα