Ακυρώνεται τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 250!

Η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Εκουαδόρ, ανάγκασε τους διοργανωτές του Ecuador Open να ανακοινώσουν την απόσυρσή του από το καλεντάρι της ΑΤΡ για το 2019…

Μόλις τέσσερα χρόνια άντεξε το Ecuador Open που διεξάγεται στο Κίτο του Ισημερινού, στο καλεντάρι της ΑΤΡ. Το 250αρι χωμάτινο τουρνουά δεν θα διεξαχθεί του χρόνου τον Φλεβάρη, λόγω οικονομικής δυσχέρειας των διοργανωτών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έκαναν γνωστό οι ιθύνοντες του θεσμού, φέτος ήταν η τελευταία

χρονιά του τουρνουά, τουλάχιστον σε επίπεδο ΑΤΡ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως μια Τσάλεντζερ διοργάνωση συνεχίσει να υπάρχει στις εγκαταστάσεις του Κίτο.

Το 2015 ήταν η παρθενική χρονιά του Ecuador Open, με τον Βίκτορ Εστρέγια Μπούργκος να κατακτά τον πρώτο, ιστορικό τίτλο του τουρνουά, αλλά να υπερασπίζεται τα σκήπτρα του, τόσο το 2016, όσο και το 2017!

Ο Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα κατέκτησε τον τίτλο φέτος τον Φεβρουάριο στο Κίτο, μένοντας πλέον στην ιστορία ως ο τελευταίος κάτοχος του τίτλου εκεί. Η ΑΤΡ διαβεβαιώνει πως θα αντικατασταθεί άμεσα η συγκεκριμένη διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το τουρνουά θα παραμείνει στην Νότια ή την Βόρεια Αμερική, με τους ανθρώπους της ΑΤΡ να προσπαθούν να κρατήσουν τον θεσμό στην χωμάτινη επιφάνεια. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε πιθανόν να αντικατασταθεί με τουρνουά στον Καναδά, σε hard courts.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ακυρώνεται τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 250! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα