Ναδάλ-Φερέρ: το ιδανικό φινάλε για τον μικρό γίγαντα!

Ο αγώνας του Νταβίντ Φερέρ με τον Ραφαέλ Ναδάλ για τον πρώτο γύρο του Αμερικανικού Όπεν θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο τελευταίος στην τρομερή καριέρα του 36χρονου Ισπανού και μοιάζει σαν το ιδανικό φινάλε μιας πολύ όμορφης ιστορίας…

Οι τίτλοι τέλους πλησιάζουν για τον μικρό γίγαντα Νταβίντ Φερέρ…

Βλέποντας τα αποτελέσματα του να έχουν πάρει σταδιακά την κάτω βόλτα από το 2016 και μετά σε σημείο να έχει βγει εκτός 100αδας και να μετρά τις νίκες πλέον με το…σταγονόμετρο, ο Φερέρ πήρε τη γενναία απόφαση να δώσει τέλος σε μια πολύ μεγάλη καριέρα.

726 συνολικά νίκες, 27 τίτλοι

(εκ των οποίων και ένα Masters), συμμετοχή στα προημιτελικά του Wimbledon, στα ημιτελικά των US Open και Australian Open και στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2013.

Επίσης, άνοδος μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης (σε ηλικία 31 ετών) είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματα μιας καριέρας που σημαδεύτηκε από δύο λέξεις: δουλειά και μάχη!

Αυτά ήταν τα δύο κύρια χαρακτηριστικά ενός αθλητή που η σωματοδομή του δεν παρέπεμπε αναγκαστικά σε τενίστα (μόλις 1.75 το ύψος του) αλλά ό,τι του έλειπε εκεί το αναπλήρωνε και με το παραπάνω με την ασταμάτητη δουλειά του, το πάθος του για το άθλημα και την never say die νοοτροπία που επεδείκνυε σε όλη την καριέρα του.

“Έπεσε” πάνω στην δύσκολη, για όλους τους υπόλοιπους τενίστες, εποχή των Big4 ή Big3 ή Fab5 (διαλέγετε και παίρνετε) οι οποίοι και σάρωσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία όλους τους μεγάλους τίτλους (Grand Slam και Masters) της περιόδου 2004-σήμερα με συνέπεια να κατακτήσει ίσως πολύ λιγότερα από αυτά που θα του αναλογούσαν σε μια λιγότερη “γεμάτη” περίοδο από αστέρια του αθλήματος!

Η συνύπαρξη του όμως με τους καλύτερους και οι τόσες πολλές μάχες που έδωσε με αυτούς, πιθανόν, να τον έκαναν ακόμα…καλύτερο με συνέπεια να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές μάχης έστω και αν, τις περισσότερες φορές έφευγε με ήττα από το κορτ παίζοντας με αυτούς τους τοπ παίκτες.

Ξεχωριστή θέση, φυσικά, στην καρδιά του, έχουν οι μάχες του με τον συμπατριώτη Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Τον Ναδάλ που μπορεί να τον ξεπέρασε σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο, έχαιρε πάντα του αμέριστου σεβασμού του 32χρονου τενίστα με τον οποίο μοιράστηκε και την σημαντικότερη στιγμή του στα κορτ, τον τελικό του Γαλλικού Όπεν το 2013.

30 συνολικά μάχες έδωσε με τον Ράφα ο Φερού φέροντας το “βαρύ” 6-24 που τον αδικεί κάπως καθώς σε πολλά ματς “στρίμωξε” αρκετά τον Ναδάλ πριν ηττηθεί μεν αλλά με ψηλά το κεφάλι δε.

Μάλιστα, ο Φερέρ, το μακρινό 2007 είχε κερδίσει τον Ναδάλ στο Αμερικανικό Όπεν ενώ τον είχε αποκλείσει και το 2011 στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Και τώρα θα δώσει την 31η και λογικά τελευταία μάχη του απέναντι στον καλό του φίλο και άξιο αντίπαλο.

Στο Νο148 του κόσμου και με πολλή πεσμένη φόρμα φαντάζει εύκολο πλέον εμπόδιο για τον κραταιό ακόμα Ναδάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι, όμως, ότι θα τα δώσει και πάλι όλα, όπως έκανε σε όλη του την καριέρα κερδίζοντας τον αμέριστο σεβασμό αντιπάλων και φίλων.

Θα υποστείλει και αυτός τη “σημαία” του στο Αμερικανικό Όπεν όπως έκαναν παλαιότερα και οι Πιτ Σάμπρας, Αντρέ Αγκασι και πιο πρόσφατα, ο Αντι Ρόντικ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ναδάλ-Φερέρ: το ιδανικό φινάλε για τον μικρό γίγαντα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα