Αυτός είναι το Νο1 στον κόσμο! (vids)

Ο Ράφαελ Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο, κερδίζοντας στα δύο σετ το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Abierto Mexicano.

Ο 35χρονος Ισπανός, κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα τον Ρώσο πρωταθλητή και σημείωσε την 14η συνεχόμενη νίκη του στο φετινό tour, παραμένοντας αήττητος μέσα στο 2022 (14-0)!

Το Νο5 της ATP και Νο4 του ταμπλό, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση

και επιβλήθηκε 6-3, 6-3 του Μεντβέντεφ, σφραγίζοντας το ραντεβού με τον Κάμερον Νόρι στον τελικό του Ακαπούλκο, μετά και τη νίκη του επίσης αριστερόχειρα Βρετανού επί του Τσιτσιπά νωρίτερα με 6-4, 6-4.

The moment @RafaelNadal defeated Daniil Medvedev to reach his fifth Acapulco final #AMT2022 pic.twitter.com/hdpSHY1McT

Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2022

Ο Ναδάλ συνεχίζει τα απίστευτα αποτελέσματά του τη φετινή σεζόν, προερχόμενος από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας στο κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς και οδεύει προς τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του μετά τους δύο στη Μελβούρνη, στο Melbourne Summer Set και φυσικά στο Australian Open όπου κέρδισε τον Μεντβέντεφ σε έναν ΕΠΙΚΟ τελικό, κατακτώντας τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Μπορεί το σκορ να μοιάζει ελεγχόμενο, όμως μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη του Ναδάλ. Ειδικά στο 2ο σετ, ο Ισπανός χρειάστηκε να μοχθήσει για να διατηρήσει το γρήγορο break που πέτυχε και μάλιστα απέδρασε από το συγκλονιστικό 6ο game όπου σέρβιρε για 20 λεπτά, σώζοντας 7 break points του Μεντβέντεφ για να διατηρήσει το προβάδισμά του.

“Ήμουν λίγο τυχερός. Έπαιξα ορισμένους σπουδαίους πόντους σε αυτά τα break points. Το 2ο σετ ήταν πολύ έντονο. Ο Ντανίλ έπαιξε πολύ επιθετικά με winners, drop shots. Ήταν πολύ δύσκολο σετ. Νιώθω τυχερός που κέρδισα αυτό το σετ γιατί είχε πολλές ευκαιρίες” είπε ο Ναδάλ για τη μάχη που έδωσε στο 2ο σετ.

Increíble punto que nos regalaron Nadal y Medvedev en el segundo set.

Sigue la transmisión en vivo a través de ESPN.#AMT2022 | #NewBeginnings pic.twitter.com/siGzFqFnov

— Abierto Mexicano (@AbiertoTelcel) February 26, 2022

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα, τελείωσε το ματς με μόλις 10 αβίαστα λάθη έναντι 22 του Ρώσου ενώ είχε και 26 winners με τον Μεντβέντεφ να φτάνει τους 32, σε 1 ώρα και 59 λεπτά αγώνα.

“Το 1ο σετ ήταν λίγο πιο εύκολο. Προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά. Η αναπήδηση εδώ είναι υψηλή και βοηθάει το παιχνίδι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το Νο1 του κόσμου και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν ακόμη τελικό” πρόσθεσε ο Ναδάλ στην on court συνέντευξή του.

Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στον 128ο τελικό της καριέρας του (!!!) διεκδικώντας τον 91ο τίτλο του και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει σύμμαχο την τέλεια προϊστορία κόντρα στον Κάμερον Νόρι, έχοντας τρεις νίκες επί του 26χρονου Βρετανού σε ισάριθμες αναμετρήσεις, όλες μέσα στο 2021 (Australian Open, Barcelona Open, Roland Garros), χωρίς να έχει χάσει σετ.

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Αυτός είναι το Νο1 στον κόσμο! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα