Wimbledon: Στους “8” ο ασταμάτητος Αλκαράθ (vid)

O Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ματέο Μπερετίνι και με 3-6, 6-3, 6-3, 6-3, μετά από 3 ώρες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του, φτάνοντας παράλληλα στις 9 σερί νίκες τη φετινή grass season παραμένοντας αήττητος. 

CARLITOS @carlosalcaraz defeats Matteo Berrettini 3-6, 6-3, 6-3, 6-3 to reach the #Wimbledon quarter-finals for the first time#Wimbledon pic.twitter.com/IR1O6YIlbx

Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2023

Ο Ισπανός, ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στα set έδειξε πολύ υπομονετικός στο παιχνίδι του, είχε μόλις 23 αβίαστα λάθη σε 4 set, ωστόσο για μία ακόμη φορά αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break τελειώνοντας το ματς με 4/16! 

Το παιχνίδι, που άρχισε με ανοιχτή οροφή για να κλείσει στα τελευταία games λόγω προχωρημένης ώρα και μειωμένης ορατότητας, ξεκίνησε με τον Μπερετίνι να σβήνει 2 break-points με το “καλησπέρα” κάνοντας το πρώτο του μεγάλο hold (1-0). 

Ο φιναλίστ του 2021 έσβησε ένα ακόμα break-point του Αλκαράθ στο 8ο game (4-3), ενώ αμέσως μετά έφτασε στο πρώτο break του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, για να κλείσει το set αμέσως μετά κάνονας το 1-0. 

Αυτό όμως δεν πτόησε τον Ισπανό που βρήκε με τη σειρά του break στο 4ο game του 2ου set (3-1) το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Ο Αλκαράθ “χτύπησε” στο ίδιο περίπου σημείο και στο 3ο set, καθώς μετά από 6 break-points έφτασε στο 2-1 και αμέσως μετά στο 3-1. Από εκεί και πέρα ο Αλκαράθ κράτησε το service του, ενώ μάλιστα έφτασε και σε νέο break στο τέλος του set (6-3) κάνοντας το 2-1. 

1⃣0⃣4⃣MPH @carlosalcaraz went full send on this forehand#Wimbledon pic.twitter.com/EombZIXWHP

Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2023

Το 4ο set ξεκίνησε με τα δύο service να μην απειλούνται. Στο 2-2 το παιχνίδι διακόπηκε για να κλείσει η οροφή και στη συνέχεια ο Αλκαράθ βρήκε το καθοριστικό break κάνοντας το 5-3, για κλείσει αμέσως μετά το παιχνίδι σφραγίζοντας την πρόκριση στους “8” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Στους “8” ο ασταμάτητος Αλκαράθ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα