Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ένα βήμα πιο κοντά στο 8ο (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε τον εξαιρετικό Χούμπερτ Χουρκάτς φτάνοντας στη νίκη με 7-6(6), 7-6(6), 5-7, 6-4 μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε 2 ημέρες και συνολικά 3 ώρες και 7 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon για 14η φορά στην καριέρα του. 

Ο Σέρβος πλέον μετράει 32 σερί νίκες στο Wimbledon, ενώ παραμένει αήττητος για 10 χρόνια στο κεντρικό court με την τελευταία του ήττα να

είναι το 2013 στον τελικό απέναντι στον Άντι Μάρεϊ. 

Ο Τζόκοβιτς άντεξε στους 33 άσους του Χουρκάτς, με τον ίδιο να σημειώνει 18 (3 διπλά λάθη), παραχώρησε μόλις 10 πόντους πίσω από το πρώτο service (79/89), τελείωσε το ματς με 20 winners λιγότερους από τον Πολωνό (44-64), αλλά και 21 λάθη λιγότερα (16-37), ενώ εκμεταλλεύτηκε μόλις τη μια ευκαιρία για break (και καθοριστική) μετά από 8 προσπάθειες. 

Για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να σβήσει 3 set-points στο tie-break, μετατρέποντας το 3/6 σε 8/6 κερδίζοντας τους τελευταίους 5 πόντους. Όπως και το 1ο set, έτσι και το 2ο οδηγήθηκε σε tie-break με τον Χουρκάτς όμως να σβήνει νωρίτερα 4 break-points του Νο2 του κόσμου ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Στο tie-break o Χουρκάτς βρήκε mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 5/4 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς απάντησε με 2 mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 6/5 έχοντας set-point αλλά και το service για να κατακτήσει το set

Ο Χουρκάτς σε πρώτη φάση έσβησε το set-point ισοφαρίζοντας σε 6/6, όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο set με τον Τζόκοβιτς να παίρνει τους επόμενους 2 πόντους κάνοντας το 8/6 πριν το παιχνίδι οδηγηθεί σε διακοπή. 

Στο 3ο set, την Δευτέρα με την επιστροφή των δύο παικτών στο court, το…φεστιβάλ των service συνεχίστηκε με τον Τζόκοβιτς να παραχωρεί 3 πόντους πίσω από το πρώτο service (19/22) και τον Χουρκάτς 3 πόντους και από τα δύο service του. Εκεί που ο Πολωνός βρήκε χώρο ήταν στο δεύτερο service του Τζόκοβιτς (3/10), πάνω στο οποίο επιτέθηκε για να βρει το πρώτο και μοναδικό break με το οποίο κατέκτησε το set μειώνοντας σε 2-1. 

Στο 4ο σκέλος του αγώνα τα πράγματα αντιστράφηκαν. Ο Τζόκοβιτς έχασε μόλις έναν πόντο από το service του, την ίδια ώρα που ο Χουρκάτς δεν έβρισκε καν πρώτο service (58%). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί το μοναδικό break στον αγώνα από τον Σέρβο, ο οποίος με τη σειρά του πήρε προβάδισμα με 4-3 και από εκεί και πέρα κρατώντας το με ευκολία έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ένα βήμα πιο κοντά στο 8ο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα